La presidenta de l’AECC en Gandia, Maribel Codina, formarà part de la llista liderada per l’alcalde Prieto

. La presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) en Gandia, Maribel Codina, formarà part de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia sent la número 8, segons ho ha anunciat hui a primeres hores del matí en xarxes socials l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto.

“Vull donar-li les gràcies a José Manuel Prieto. Així, que l’alcalde de Gandia vulga que forme part del seu equip, em va deixar sense paraules. Treballar per la millora de les persones és el que més em motiva. Eixe serà el meu objectiu: treballar per Gandia”, ha assenyalat Maribel Codina.

TRAJECTÒRIA

Maribel Codina Tomás, des de menuda, s’ha caracteritzat per ser una dona alegre, lluitadora, afectuosa, solidària, extravertida i molt familiar. Va tindre una infància molt feliç, però una joventut gens fàcil, ja que es va quedar sense pares amb només 15 anys. Son pare va morir, de sobte, d’un infart. Sa mare
va morir de càncer de mama, després d’estar lluitant com una guerrera per a véncer la malaltia.

Ella, sent encara una xiqueta, juntament amb els seus germans, va haver de passar nits a l’hospital, parlar amb metges i estar cuidant incondicionalment de la persona que més volia. Este fet va marcar l’adolescència de Maribel i va fer que haguera de madurar a una velocitat de vertigen. Des d’eixe moment, Maribel, sent la necessitat d’ajudar als que han passat o estan passant pel mateix que havia passat ella: la necessitat de donar sense rebre res a canvi.

Va entrar en l’AECC com a voluntària, fa quasi una dècada, amb la intenció d’ajudar. I, ací, és on ella va trobar la seua vertadera vocació, ja que se sent plena, regalant el seu temps als altres. Dos anys més tard, des de València la van elegir per a ser presidenta de l’AECC en Gandia.

Des d’eixe moment, Maribel es proposa fer visible l’associació, implicar molta més gent, realitzar actes per a recaptar fons per a la investigació, donar suport psicològic als familiars… En definitiva, estar al costat del pacient.

L’associació ha crescut moltíssim en els últims anys. Actualment, l’AECC en Gandia disposa d’una seu en el carrer de la Marquesa de Jura Real, on les voluntàries atenen i ajuden als pacients i als seus familiars, es duen a terme tallers, xarrades…

Maribel compta amb un meravellós equip de voluntaris que fan que mai se senta sola, així com amb la col·laboració desinteressada de l’Ajuntament de Gandia, de l’Hospital Universitari Francesc de Borja, d’empreses i farmàcies de la Safor… Perquè l’objectiu de tots és el mateix: ajudar i cuidar als pacients, que se senten escoltats i volguts, així com recaptar fons per a la investigació de la lluita contra esta malaltia que, per desgràcia, cada vegada més, ens toca de prop a tots.

També, per la seua tenacitat i constància, ha sigut una de les persones que més ha lluitat perquè l’Hospital Universitari Francesc de Borja dispose d’un accelerador lineal per als tractaments de radioteràpia oncològica. Així, els pacients del Departament de Salut de Gandia podran rebre en este centre sanitari el seu tractament sense desplaçar-se a altres municipis, com València o Alzira.

La seua obsessió és seguir prestant, des de Gandia, serveis per a millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer. La seua satisfacció personal és comprovar, en primera persona, com els malalts de càncer acudixen i confien en ella, obrint el seu cor. Un fet que no és paga amb diners.

Qui coneix a Maribel, sap que pot comptar amb ella per a tot, i dóna igual a l’hora que li telefonen. Ella sempre estarà disponible, i sempre oferirà la seua ajuda i el seu temps.