La pressió ciutadana paralitza l’adjudicació del concurs de l’Auir

El Jurat i Mesa de Contractació previst per a les 13 hores de hui ha estat suspes a última hora i sine die.

Estava previst escollir el guanyador del concurs de projectes abans que acabara el termini de votació popular.

Vicent Mascarell: “El govern torna a oferir mostres d’improvisació davant la postura ferma i decidida de la ciutadania”.

A última hora s’ha suspés la Mesa de Contractació prevista per a triar el projecte guanyador per a la urbanització de l’Auir. El concurs que premiava el millor projecte tenia un cost 54.000 euros. Es tractava d’un concurs trampa ja què, per una banda, el projecte guanyador no era vinculant i, per l’altra, estava previst escollir-lo abans que finalitzara la votació de la ciutadania en la Casa de Cultura. Una votació que, per cert, no comptava amb cap garantia democràtica en mancar de cens o mecanismes de transparència.

El grup municipal socialista ja havia denunciat que es tractava d’un concurs trampa i que no participaria d’un joc on l’únic que coneixia les regles era Arturo Torró, que les podia canviar al seu gust sempre que ho desitjara. Per a Vicent Mascarell “esta suspensió sine die és una primera victòria de la ciutadania que ha mostrat una maduresa democràtica que no ha tingut el PP, que governa amb majoria absoluta, però lluny de la majoria social, l’Ajuntament de Gandia”. Finalment, Mascarell afirma que esta és sols la primera batalla, però que les ànsies destructores del territori d’Arturo Torró donaran encara molta guerra.