La primera edició de la Setmana de Cine de Muntanya se celebrarà del 20 al 22 de setembre

Gandia acollirà els dies 20, 21 i 22 de setembre la primera edició de la Setmana de Cine de Muntanya. Així ho ha informat el regidor d’Esports, Jesús Naveiro, qui ha comparegut en roda de premsa acompanyat per Miguel Cebrián i Borja Martí, del Club Alpí Gandia. Durant les tres jornades no només es projectaran al Teatre Serrano (Sala B) tres obres audiovisuals d’activitats esportives de muntanya, sinó que els assistents podran conversar amb els protagonistes dels documentals.

Dimecres 20 es projectarà a partir de les 20 hores ‘Tornar’, un documental de Stefi Troguet, alpinista que tenia com a objectiu coronar els 14 vuitmils del món.

El dijous 21 i també a les 20 hores serà el torn de ‘Black Hole’, de David Palmada. La projecció narra el descens d’Ernesto Belenguer i David Palmada ‘Pelut’ al segon pou més profund del planeta, descobert recentment, amb una profunditat de 436 metres totalment verticals. Primerament, cal emprendre la baixada de l’imponent pou per després pujar per una nova ruta amb el nom de ‘Black Hole’.

Finalment, el 22 de setembre serà el torn per a ‘Peñón Capacitado’, un documental d’Hugo Jareño que narra la història de dos escaladors, Urko Carmona i Javier Aguilar que, malgrat les adversitats, han aconseguit esborrar de les seues vides la paraula impossible.

Durant la compareixença, s’ha destacat que totes les projeccions són gratuïtes i que esta iniciativa era un objectiu del club. “Volem que siga una primera pedra per poder posar en marxa una setmana més ambiciosa i que atraga cada edició més amants de la muntanya”, ha exposat Miguel Cebrián.