“La principal aliada de la corrupció és l’opacitat”

Davant l’anunci que la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana ha requerit a l’Ajuntament de Gandia la presentació del Compte General de l’any 2013 —Gandia és el municipi valencià amb major nombre d’habitants que s’ha negat a entregar este document d’obligat compliment—, des del Grup Municipal Socialista entenem que no ha sigut per la falta de previsió i professionalitat dels funcionaris municipals, sinó per “una voluntat política del Govern local del PP de no fer-la pública per motius electorals”.

“La principal aliada de la corrupció és l’opacitat. Davant esta falta total de transparència li exigim al Govern local PP que informe quants diners de tots els gandians s’ha gastat, com i amb qui”, indica el portaveu socialista, Vicent Mascarell, que entén que el Compte General de 2013 no s’ha formalitzat perquè l’oposició no puga accedir als informes emesos per la Intervenció Municipal —replets de reparaments de legalitat—, i conega com ha contractat el Govern local amb empreses de serveis, entre altres motius.
Així, en l’última Comissió Informativa d’Hisenda —a preguntes del Grup Municipal Socialista—, l’Interventor va confirmar que el Compte General de 2013 ja s’havia passat a la signatura de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, i el regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, des de fa mesos. A més, “diverses fonts municipals han confirmat que el Compte General de 2013 està en la taula del regidor Barber des del passat mes de maig”.

Per açò, davant el fet que el Govern local del PP no ha complit amb la seua obligació de presentar el Compte General de 2013 abans del passat 15 de maig, li sol·licitem al regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, que actue i, “si no és capaç de signar-la en el termini d’una setmana, deixe el seu càrrec com a màxim responsable polític de l’economia municipal”. 
“En les seues mans està que els gandians puguem conèixer uns comptes que són públics”, afirma Mascarell, qui considera que “només un govern que té por i alguna cosa que amagar, no fa entrega d’este document a la Sindicatura de Comptes”.