“La prioritat del pròxim govern d’esquerres de Gandia serà enfortir el benestar social de les persones”

La candidata socialista a l’alcaldia, Diana Morant, i la secretària de Polítiques Socials del PSPV-PSOE, Anaïs Menguzzatto, han presentat hui les jornades sobre benestar social organitzades pels Socialistes de Gandia que tindran lloc demà, dijous, i el pròxim divendres, al Palau Ducal, amb el títol “Primer les persones”. Diana Morant ha destacat en este acte que “una de les prioritats del nou govern d’esquerres que tindrà Gandia a partir de juny serà  tornar a enfortir la xarxa del Benestar Social municipal, perquè arribe a totes les persones que realment necessiten de l’acció de l’Ajuntament de Gandia”.

Els Socialistes considerem que Gandia té hui dos problemes fonamentals: el primer és la crisi econòmica —i el mal que està fent a persones, a famílies, a negocis i a la nostra ciutat; i el segon és la gestió que d’esta crisi està fent el govern absolutista del PP. “Es tracta d’un govern que ens ha demostrat a tots que està més pendent de muntar i gastar-se els diners en ‘saraos’ i festes, així com dels grans projectes i de les ocurrències de l’alcalde, que de resoldre els problemes que realment li preocupen als gandians”, ha indicat Diana Morant.

Per això, un dels compromisos irrenunciables del nou projecte d’este renovat Partit Socialista és la millora de la qualitat de vida dels gandians i dels serveis públics que paguem amb els nostres impostos i, que tant ha abandonat el govern de la majoria absolutista del PP.

Per la seua banda, Anaïs Menguzzatto ha assenyalat que “quan hem governat els Socialistes sempre hem establert sistema de protecció per a les persones que més ho necessiten, una prioritat que no està en l’agenda del PP de la Comunitat Valenciana”. La secretària de Polítiques Socials del PSPV ha demostrat la nul·la voluntat política del PP en benestar social, aportant una sèrie de dades, com ara que 12.883 persones dependents que tenen el dret a la dependència reconegut encara no han rebut cap ajuda de la Generalitat. També ha recalcat que en l’any 2011 a la Comunitat Valenciana s’invertien 217 euros per habitant en despesa social, mentre que l’any passat va baixar a 196 euros, quan la mitjana d’Espanya és de 300 euros per habitant.

Pel que fa a les jornades sobre benestar social organitzades pels Socialistes de Gandia, s’iniciaran demà amb una taula rodona, a les 20 hores, a la Capella del Palau Ducal, moderada per Anaïs Menguzzatto, que contarà amb la participació de Jaime de Esteban, president de la Plataforma per la Dependència; Ricard Casadó, responsable de Menor i de Família del Col·legi d’Educadors Socials; José María Peláez, qui va ser president de l’Associació Professional d’Inspectors Fiscals i Eduardo Mahiques, director de Cáritas Gandia.

Les jornades conclouran el pròxim divendres, a les 20 hores, al Saló de Corones del Palau Ducal, amb la conferència del diputat socialista en el Congrés del Diputats i exministre de Treball i Afers Socials i pare de la Llei de la Dependència, Jesús Caldera. Esta jornada estarà presentada per Gustavo Zaragoza, investigador de l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativisme.