La proposta ‘Camins de la mar’ guanya el concurs d’idees per als tinglados del port

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel subdirector general adscrit a Presidència de l’Autoritat Portuària de València, Manuel Guerra, han informat este matí que el concurs d’idees per als tinglados del port de Gandia ja ha finalitzat i que la proposta guanyadora ha estat la denominada ‘Camins de la mar’ presentat per Peñín Arquitectos SLP. Este projecte contempla una actuació en profunditat a la part posterior dels tinglados per integrar esta zona al Grau sense que hi haja una barrera física alhora que s’obre cap al mar connectant el moll nord i el sud.

Tal com ha explicat Guerra, “hui s’avança un pas més per donar futurs usos als terrenys no comercials del port de Gandia. Esta proposta és el resultat de les bones relacions que l’Autoritat Portuària té amb l’Ajuntament de Gandia i que han culminat en iniciatives com el moll nord”, i ha informat que el projecte guanyador no ha de ser precisament ‘Camins de la mar’, ja que “el que busquem és tenir moltes idees que puguam aplicar al projecte final que s’acorde amb l’ajuntament”.

Sobre el concurs, el subdirector general adscrit a Presidència de l’APV, va incidir en la idea que la iniciativa posarà en valor esta zona del port i ha explicat que tots els projectes havien de comptar amb una passarel·la pública i per als vianants que permeta la connexió entre els dos costats del port integrant l’entorn de l’església de Sant Nicolau.

Guerra ha explicat que els tres projectes tenen valoracions entre els 2,7 i els 3,9 milions d’euros i que l’APV ja té contemplats 2 milions d’euros per a esta actuació.

Per la seua banda, l’alcalde ha volgut agrair la implicació de l’APV en este compromís que es va adquirir la legislatura passada amb Diana Morant d’alcaldessa. “Volem tindre els millors projectes i agafarem propostes de totes per a donar al Grau i al port la millor alternativa per a la seua revitalització. Hui és l’inici del futur dels tinglados, perquè els ciutadans puguen gaudir-ne i perquè es generem oportunitats per la universitat, la Confraria i els emprenedors”.

Prieto ha recordat que “completarem este projecte amb els fons de Sostenibilitat Turística, que contemplen la regeneració de l’espai i l’entorn de Sant Nicolau, en camí de ser declarada BIC, així com una millor articulació Grau-Platja i una major accessibilitat des d’este entorn cap al mar amb una inversió de 3,5 milions d’euros”.

EXPOSICIÓ DE LES PROPOSTES PRESENTADES
Per A donar a conéixer les idees que s’han proposat, s’ha obert al públic una exposició que la ciutadania pot visitar al Centre Social del Grau en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores, i els dissabtes de 10 a 14 hores durant les pròximes setmanes.