La publicació ‘Visit Gandia’ posa en valor tots els atractius turístics de la ciutat

Madrid va acollir ahir la presentació de la revista editada pel Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia en col·laboració amb la Diputació de València i la Generalitat Valenciana amb motiu de la celebració de la Fira Internacional de Turisme (Fitur). La periodista gandiana Rosa Frasquet va ser l’encarregada de dirigir l’acte que va comptar amb la intervenció de l’acalde de Gandia, José Manuel Prieto, i on van assistir el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, membres de la corporació municipal així com alcaldes i representants institucionals d’altres municipis de la Comunitat Valenciana a més de periodistes i bloguers especialitzats en turisme.

Durant la seua intervenció, Frasquet ha explicat que esta publicació de 120 pàgines pretén donar a conéixer tots els atractius turístics de la ciutat, incidint en el seu patrimoni i en la figura dels Borja, claus en la història de la ciutat, però també en totes aquelles activitats que es poden realitzar al llarg de tot l’any. Pàgines amb imatges de fotògrafs gandians com Àlex Oltra, Víctor Cucart, Natxo Francés i amb un protagonisme especial a les il·lustracions realitzades per Marta Sevilla, qui ha publicat en The New York Times, The Wall Street Journal o El País, entre altres prestigiosos mitjans de comunicació.

La publicació està dividida en seccions temàtiques en les quals s’expliquen tots els atractius de la ciutat. En ella els lectors trobaran curiositats de Gandia i els seus monuments, a més de conéixer els nostres orígens o la nostra gastronomia més enllà de la fideuà. També té cabuda altres símbols de la Gandia com són la platja, el Palau Ducal, la Col·legiata o el Mondúver.

Prieto es va dirigir als assistents a l’acte referint-se a Gandia com una ciutat “emprenedora, amb ambició, que sempre, i especialment en les dificultats, traça el seu camí i amb determinació, el treballa i el conquista. Per això Gandia ha decidit no parar. Tenim un full de ruta molt definit i un rumb perfectament marcat, el d’alçar-nos i recuperar-nos els primers i més forts, amb un projecte de ciutat que ja estem construint entre tots”.

Durant la seua intervenció Prieto va fer referència als més de 90 milions d’euros d’inversions que s’executaran a la nostra ciutat amb la finalitat de generar noves oportunitats. “Una ciutat capaç d’atraure noves i potents inversions, capaç de generar i retindre talent, capaç de ser eixa ciutat en la qual un vol viure o a la qual un sempre vol tornar. I en este propòsit, la nostra potencialitat com a destinació turística té molt a aportar”, va afirmar l’alcalde, qui s’ha referit a la publicació com “un compendi de tot el que la nostra ciutat és capaç d’aportar a qui viu en ella, però també a qui la visita”.

La màxima autoritat municipal també va voler agrair el treball del sector empresarial i turístic amb la valentia de “resistir i d’alçar-se sempre per a abordar reptes davant els quals no volem romandre quiets, basant-nos en valors que entronquen bé amb el que som i en els quals volem aprofundir: la sostenibilitat, l’eficiència o la digitalització”.

Per això, ha afegit que “Gandia ha de continuar apostant per noves infraestructures i serveis, per aconseguir l’excel·lència en cada acció, per diversificar la seua oferta per a ampliar la seua demanda. I fer-ho sempre sota els criteris de sostenibilitat, de respecte al medi ambient, de qualitat urbana, d’humanització de l’entorn. Tot això, sumat, permetrà aportar experiències úniques al visitant i millorarà la qualitat de vida dels qui tenim la sort de viure a Gandia”.