La reforma del Centre Social Marcel·lí Pérez començarà a mitjans del pròxim any

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, juntament amb la Delegada del Govern, Pilar Bernabé, han mantingut este matí una reunió al despatx d’alcaldia on s’han analitzat les inversions que el Govern Central té previstes a la nostra ciutat i que han estat plasmades en els propers Pressupostos Generals o compten amb el suport de diverses línies d’ajudes posades en marxa pel Govern Central. En esta trobada l’alcalde també ha aprofitat per a sol·licitar Bernabé una altra sèrie d’actuacions necessàries per a la millora i el creixement de la ciutat.

Després de la reunió i, en la compareixença davant dels mitjans de comunicació, on també han participat el vicealcalde, Josep Alandete i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, s’han desgranat algunes d’estes inversions potents.

Bernabé ha mostrat el seu convenciment que “gràcies a la complicitat entre l’Ajuntament de Gandia i el Govern d’Espanya, els ciutadans i ciutadanes de Gandia veuran millorades les seues infraestructures i servicis públics”.

Prieto ha volgut agrair a la delegada la seua complicitat amb la nostra ciutat i ha posat en valor el compromís del Govern Central amb Gandia i ha destacat les tres principals inversions previstes com són l’accés Nord a la ciutat, el desdoblament de la vida fèrria Cullera-Gandia i la millora del Centre Social Marcel·lí Pérez. L’alcalde ha incidit que estes són les tres actuacions principals, però n’ha recordat d’altres com les actuacions al Port o a les carreteres que són de titularitat Estatal. Unes inversions que demostren que “en un moment d’incertesa nosaltres marquem el camí amb actuacions que generen riquesa econòmica, ocupació i prosperitat. Estem en un temps difícil i aquest és el camí que cal seguir”.

 

PRINCIPALS ACTUACIONS

Centre Social Marcel·lí Pérez
El Govern espanyol a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PIREP Local) ha destinat 996.000 euros per a esta actuació al Grau mentre que el govern municipal aportarà prop de 300.000 euros. S’espera que les obres s’adjudiquen abans del març i que les obres es puguen iniciar el mes de juny del pròxim any.

L’actuació contempla, entre altres aspectes, la millora de l’eficiència energètica alhora que s’instal·laran plaques solars, de manera que l’edifici passaria a ser totalment sostenible en matèria energètica. També es preveu la reutilització de l’aigua i l’automatització de les instal·lacions.

Un altre aspecte que s’ha destacat de la intervenció és que es millorarà l’accessibilitat, es redistribuirà l’espai interior per a millorar la confortabilitat dels usuaris i s’adequaran els actuals usos de treball, reunió, gestió i intercanvi cultural a les necessitats del segle XXI. També es millorarà l’aïllament i millorarà la fusteria, a més de convertir la teulada de l’edifici en una coberta verda que compartirà espai amb plaques solars.

 

Millora de l’accés nord per la N-332
El projecte contempla l’eliminació dels punts negres existents eliminant els STOPS que ara existixen i que han provocat accidents a més de millorar la circulació a les conegudes com les corbes de Sant Joan. La iniciativa compta amb 1,8 milions d’euros de pressupost i la Demarcació de Carreteres ja treballa al projecte per a la seua licitació.
L’alcalde també ha sol·licitat que es preveja la transformació de la carretera de la Sèquia del Rei en un bulevard amb dos carrils per cada sentit. En este aspecte Prieto ha incidit que “el principal accés a la platja ha de tenir altre aspecte i hem de millorar-ho. Volem que la carretera torne a ser de titularitat municipal i així podrem actuar com ja hem fet a altres accessos a la platja”.

 

Desdoblament de la via del tren Cullera-Gandia
Sobre esta iniciativa, pressupostada per al 2023 en 67,2 milions d’euros, l’alcalde ha destacat que en augmentar la freqüència i reduir el temps del trajecte, “s’augmenta la competitivitat, però sobretot, ens posiciona com a ciutat capital i ens referència com a pol d’atraccions de ciutadans i empreses que vulguen vindre”, ha declarat Prieto.