La regidora Juana Navarro impulsa el projecte ‘L’amor vertader’ amb motiu del Dia dels Enamorats

Amb motiu del Dia dels Enamorats, la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha impulsat el projecte ‘L’amor vertader’, una iniciativa destinada a la joventut de Gandia que busca la conscienciació sobre un tema tan popular com és l’amor. Segons ha explicat l’edil socialista, la idea consistix en el disseny d’una sèrie de cartells amb missatges reivindicatius que s’han distribuït a centres educatius públics i concertats de Gandia, a més d’altres espais, perquè la joventut prenga consciència sobre què és i no és l’amor: “Ho estem fent perquè creiem que moltes vegades hi ha uns conceptes erronis sobre què és l’amor, i és important que vagen aprenent els joves quan no hi ha amor encara que ells creguen que això sí és amor. Llavors, estem molt interessats en què este projecte seguisca avant i l’alumnat es consciencie del que realment és l’amor i com tindre una relació de parella basada en el respecte i en la confiança”.

Així, la campanya mostra missatges erronis i confusos que poc o res tenen a veure amb l’amor, com ara: “La gelosia és una prova d’amor”; “L’amor ho supera tot”; “Sense tu no sóc res”… I és que, si la nostra maduresa emocional no està prou formada, podem entregar-nos a una relació tòxica pensant que hem de fer una gran quantitat de sacrificis en nom de l’amor.

Per això, la campanya fa reflexionar sobre la necessitat de diferenciar els comportaments saludables dels destructius. Perquè, tot i que que és fàcil passar-ho per alt, hi ha una línia molt prima entre sentir amor i tindre una dependència emocional o obsessió per l’altra persona, que en molts casos pot desencadenar en problemes més greus com la violència de gènere.