La regidora Juana Navarro presenta la campanya ‘El món que volem’

L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia que dirigix l’edil socialista Juana Navarro ha presentat la campanya ‘El món que volem’, un projecte de sensibilització per a la ciutadania. Este projecte està conformat per un llibre elaborat per l’alumnat de Gandia que ha participat en esta campanya des del passat 25 de novembre, on a través dels dibuixos i fotografies que han realitzat conjuntament amb els i les coordinadores/és d’Igualtat i Convivència, l’han fet possible.

Durant una de les reunions mensuals que té lloc entre l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives amb els CIC de cada centre i el CEFIRE, va sorgir la proposta de recollir tot el treball realitzat en un llibre que integrara les tasques abordades en matèria de sensibilització i formació en la perspectiva de gènere i, a més, servir d’inspiració per a la resta de centres.

Este llibre s’ha repartit en tots els centres, amb les propostes pedagògiques, i amb ell es pretén que cada centre puga treballar per la igualtat al llarg de tot l’any. La coeducació i l’ensenyament des del respecte i la igualtat, és una clau fonamental per a garantir la igualtat real entre els xiquets i les xiquetes, que imaginen un món just i igualitari.

Tal com ha destacat Navarro, “esta iniciativa està reforçada per un vídeo de conscienciació en el qual xiquets i adolescents presenten com és el món que volem, lliure d’estereotips de gènere, desigualtats i de violència. Este contingut visual pretén completar la sensibilització de l’alumnat i arribar fins ells utilitzant un dels suports que més usen. Volem abordar temes com la llibertat per a poder triar joguets i esports lliures d’estereotips de gènere, l’apoderament i autoestima com a valors fonamentals per al bon desenvolupament de la identitat personal de cada adolescent, així com la prevenció de la violència sexista, a través de les xarxes socials, com el ‘sexting’. En definitiva, es tracta d’una campanya on es pretén deixar clar que ‘El món que volem’ és igualitari, just i feminista”.