La regidora Liduvina Gil presenta la VIII edició de Donart que s’inaugura el pròxim divendres

La regidora de Gent Gran i Centres de Convivència, Liduvina Gil, juntament amb Adriana Serlik, coordinadora i impulsora de Donart; i Balbina Sendra, directora del Palau Ducal dels Borja de Gandia, ha presentat este matí la VIII edició de Donart: ‘De la negació a la llibertat’.

Enguany, les artistes han ficat la mirada en les dones grans per “fer una reflexió sobre les problemàtiques que encara perviuen”, ha explicat Gil. Totes estes, herència del patriarcat, han dificultat la gestió d’uns sentiments i sentits que s’han format al llarg del segle XX amb la voluntat de continuar en el camí cap a la igualtat de gènere.

Les activitats s’ubicaran en dos escenaris: Palau Ducal i passeig de les Germanies. A més, comptarà amb diferents disciplines com els relats, la música, el dibuix, la pintura, la prosa-lírica… on participaran periodistes, escriptores i artistes. De nou, es muntarà el gran diari en homenatge a les periodistes de Gandia. “Adirana Serlik ha sigut capaç de crear una programació tan rica que implica totes les arts i que fomenta un espai de les dones en la cultura”, ha expressat la regidora socialista.

Sendra ha anunciat que “al Palau Ducal sempre estem per a donar suport a este tipus d’iniciatives”. Més enguany que ja “no sols és l’exposició, sinó que també va acompanyada d’una sèrie d’actes i que ens semblen nous i interessants”, ha conclòs la directora.

“Va dirigit a dones que s’han educat al segle passat. És una exposició dels sentits i dels sentirs d’elles perquè han hagut de viure situacions molt adverses per a poder expressar la seua forma de sentir i viure”, ha defés Serlik. A més de l’exposició, s’agreguen activitats obertes com un recital poètic d’Ana Isabel Llopis i Elia Saneleuterio; ‘Renaixent’, una sessió de musicoteràpia on 20 dones treballaran els sentits amb l’objectiu d’acabar la sessió com a noves; una xarrada entre dues generacions sota el nom “Parlem de nosaltres i els nostres records”; un recital musical per Pilar Giménez i Cristina Monzó…

L’exposició inaugural de Donart serà el 4 de març a les 19.30 hores al passeig de les Germanies (Plaça Cabo Pastor) si les condicions climatològiques acompanyen. En cas de no ser així, este acte es posposaria al dilluns 7 de març i la inauguració es produiria a les 20.00 hores del dia 4 de març al Palau Ducal dels Borja.

 

PROGRAMACIÓ

  • Divendres 4 de març:

19:30 h: Inauguració Donart al Passeig de les Germanies (plaça Cabo Pastor).

20:00h: Inauguració Donart al Palau Ducal dels Borja.

  • Dimecres 9 de març:

20:00h: Recital Poètic: amb Anabel Llopis i Elia Saneleuterio al Palau Ducal dels Borja

  • Dimecres 23 de març:

19:00h: Xarrada ‘Parlem de nosaltres i els nostres records’ al Palau Ducal dels Borja per Rosa Orquín i Gema Hernández Orquín

  • Dimecres 30 de març:

19:00h: Sessió de musicoteràpia ‘Renaixnet’ al Palau Ducal dels Borja (caldrà inscripció prèvia)

  • Dimecres 6 d’abril:

20:00h: Concert ‘Veus de Donart’ al Saló de Corones Palau Ducal dels Borja amb la soprano Pilar Giménez i Cristina Monzó al piano.