La Setmana Europea per la Mobilitat se celebrarà a Gandia del 18 al 24 de setembre

Des del diumenge 18 fins al dissabte 24 de setembre se celebrarà a Gandia la Setmana Europea per la Mobilitat. Així ho han anunciat en roda de premsa el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, qui ha estat acompanyat per l’intendent cap de la Policia Local, Salvador Morant, el comissari principal cap de la Policia Local, Pep Martínez Espasa; i Carolina Cerveró, en representació del Departament d’Infància.

Esta campanya “té com a objectiu conscienciar a ciutadans per a evitar l’ús irracional del cotxe i el seu impacte, i promocionar accions a favor del transport públic i vehicles més sostenibles”, ha destacat Arnau. “Un projecte europeu al qual Gandia s’unix un any més mitjançant una carta d’adhesió firmada des de l’alcaldia”, ha exposat l’edil socialista.

Esta edició té el lema ‘Connectant Millor’, una expressió que no contextualitza tan sols el fet d’eixir d’una pandèmia i retrobar-nos, sinó que esta recuperació estiga “connectada mitjançant el transport públic”, ha detallat Martínez Espasa. El comissari principal ha explicat que el transport és el segon sector més contaminant i que este esdeveniment pretén “sensibilitzar” i “informar” a la ciutadania per reduir o buscar altres alternatives al cotxe.

Durant estos dies hi haurà un programa continuista de les iniciatives dels darrers anys, tot i que s’han sumat de noves. Destacar el tancament entre setmana dels vials públics immediats d’alguns centres educatius durant l’entrada i eixida dels xiquets i xiquetes a escola o el Ple per la Mobilitat que se celebrarà el dimecres 21 a les 10.30 hores perquè els més menuts exposen les seues iniciatives al Govern local.

D’altra banda, Morant ha destacat que el dijous 22, amb motiu de la celebració del Dia Mundial Sense Automòbil, “es restringirà l’accés al Centre Històric per als automòbils a excepció dels veïns i d’un Urbanet que serà gratuït durant este dia”.

Per últim, Cerveró ha explicat que se celebrarà un programa paral·lel dirigit a tots els centres escolars “per a conscienciar als més menuts i que arribe als més majors a través d’ells”. Entre altres accions, el divendres 23 tindrà lloc la II Revolta Escolar de 12 a 12.45 hores a la porta de les escoles amb la finalitat de reivindicar un espai lliure i segur on poder moure’s.

Programa
Diumenge 18 de setembre:
10 h obertura de la Setmana per la Mobilitat a la plaça Major i exposició d’elements per la mobilitat sostenible o reparació senzilla d’avaries animada per una batucada.
11:30 h parlaments institucionals
12 h marxa en bicicleta, patinets i altres elements de mobilitat sostenible.
13 h inauguració exposició de fotografia al passeig de les Germanies.

Del 19 al 23 de setembre (dilluns a divendres)

De 8:30 h a 9:15 h i de 12:30 a 13:15 h tancament de les vies que envolten a alguns centres educatius; i reptes escolars que es deuran resoldre cada dia.
– Del 19 a 24 de setembre (dilluns a dissabte): missatges diaris de divulgació i conscienciació ciutadana sobre la mobilitat sostenible a les xarxes socials i mitjans de comunicació; díptics amb informació de la Setmana de la Mobilitat; pancarta commemorativa de la Setmana de la Mobilitat.

Dimecres 21 de setembre

10:30 h Ple per la Mobilitat “Si jo fora alcalde”.

 

Dijous 22 de setembre

De 8 a 20 h tancament al trànsit genèric al Centre Històric amb motiu del Dia Mundial Sense Automòbils.

Divendres 23 de setembre

12.00 h II Revolta Escolar per la Mobilitat.

Dissabte 24 de setembre

de 10 a 14 h cloenda de la Setmana per la Mobilitat a la plaça del Prado.