La Setmana Santa gandiana presenta les seues novetats a Fitur

El regidor delegat de la Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell, acompanyat per Emili Ripoll, president de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa, ha comparegut este matí en Fitur per a posar en valor esta festa i donar a conèixer les novetats per a enguany. Tal com ha recordat Ripoll, la Setmana Santa gandiana va ser declarada d’Interès Turístic Nacional en 2019 i compta amb un total de 18 germandats i 26 passos processionals. “Tenim una Setmana Santa rica en imatgeria d’escultors de renom de la Comunitat Valenciana”, ha indicat.

El president de la Junta de Germandats també ha posat en valor els tres actes més destacats de les festes. El primer, el Diumenge de Rams; segon, la benedicció de palmes que reunix molts assistents i confrares en este emotiu acte. I el tercer, el Divendres Sant on processonen prop de 5.000 confrares davant 20.000 persones.

Ripoll ha informat que enguany i amb motiu de l’Any Jubilar, la Visitatio Sepulchri, que habitualment té lloc el dissabte al matí en el Palau Ducal, se celebrarà en la Seu Col·legiata. “Este canvi ens permetrà que hi haja més públic i disposar d’un espai més gran. Des d’ací, aprofite esta oportunitat per a convidar a tothom al fet que s’acoste a Gandia per a conéixer totes les seves riqueses i la nostra Setmana Santa”.

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell, ha destacat que “a Gandia hi ha Setmana Santa tot l’any. Fora de la tradicional celebració, la Junta Major i les seues germandats celebren tota una sèrie d’activitats de tota mena al llarg de l’any. La tasca que realitzen és encomiable”. L’edil socialista també ha anunciat que la nit del Dijous Sant hi haurà una nova activitat denominada Últimes mirades i un viacrucis amb la imatge del Sepulcre.