La síndica socialista en les Corts i exconsellera de Sanitat Ana Barceló protagonitza un nou ‘Diàleg de ciutat’ amb l’alcalde Prieto

Els Socialistes de Gandia van dur a terme ahir en el Palau Ducal un nou acte del cicle ‘Diàlegs de ciutat’, amb la participació de la síndica del Grup Socialista en les Corts Valencianes i exconsellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, qui va estar acompanyada per l’alcalde de Gandia i secretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto. Un acte emmarcat dins de la campanya del PSPV-PSOE ‘L’oportunitat està ací’ per a explicar els assoliments aconseguits durant els set anys del govern progressista liderat pel president Ximo Puig i on es va posar el focus en el fet que la Comunitat Valenciana ha avançat amb xifres rècord d’ocupació, d’inversió estrangera i d’un futur d’oportunitats.

En este sentit, Prieto va remarcar que “en el moment més difícil, els socialistes hem aconseguit alçar la Comunitat Valenciana i Gandia, gràcies a la gestió del Consell presidit per Ximo Puig o de persones com Ana Barceló, amb un govern que s’ha deixat la pell i es desviu pels valencians”. L’alcalde de Gandia va voler agrair a Barceló que, gràcies a la seua gestió en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, “Gandia ha sigut una de  les ciutats valencianes que més s’ha beneficiat pel que fa a inversions sanitàries. Quan era més difícil i s’acabava de fer un nou hospital comarcal, la Generalitat Valenciana va aconseguir portar a la nostra ciutat l’Espai Sanitari de Roís de Corella que ja contemplava, abans de la pandèmia, aspectes tan importants com la salut pública o la salut mental que ara han cobrat tant de sentit”.

Prieto va posar de manifest que actualment s’estan invertint a Gandia 90 milions d’euros amb nombrosos projectes com ara el Pla Edificant, el nou Palau de Justícia o l’Espai Sanitari de Roís de Corella, que “hem complementat amb 30 milions d’euros més en fons europeus que hem sol·licitat per a projectes Next Generation, els quals tenen molt  a veure amb el benestar i la salut”.

El secretari general dels Socialistes de Gandia també va recordar que “érem una comunitat autònoma amb una gran hipoteca reputacional, i que hem alçat. I, quan algú pensa amb alguna comunitat autònoma que avança i innova, pensa amb la Comunitat Valenciana. I açò ho devem al treball del govern valencià, centrat en les demandes, els anhels i els somnis dels valencians”.

Per la seua banda, Ana Barceló va indicar que “el president Ximo Puig ha generat un espai de confiança i de diàleg permanent amb els sindicats i el sector empresarial per atendre les necessitats de la ciutadania i per atraure inversions. Un espai que s’havia trencat quan vam entrar a governar en 2015 i quan els únics titulars que apareixien en premsa eren els de la corrupció. Per això, hui en dia, la Comunitat Valenciana és referent per la seua economia i perquè som un territori d’oportunitats”.

Barceló va aportar algunes xifres, com ara que la Comunitat Valenciana ha crescut en inversions exteriors en els dos últims anys un 16%, que s’ha assolit la fita extraordinària de superar els 2 milions de llocs de treball, que en la contractació ja s’ha arribat al 50% de contractes fixos o que s’ha aconseguit que els salaris hagen augmentat un 7%.

Al mateix temps, la síndica del Grup Socialista en les Corts va apuntar que la gigafactoria que s’implantarà a Sagunt aportarà 3.000 llocs de treball directes, més 12.000 llocs de treball indirectes, sense oblidar que Ford ha escollit la Comunitat Valenciana per a fabricar els seus nous cotxes elèctrics a Europa, o que la Unió Europea ja ha alçat el veto de la Ciutat de la Llum a Alacant on es preveuen ingressos per més de 800 milions d’euros.

“Com es pot comprovar, els inversors estan apostant per la Comunitat Valenciana perquè ací tenim seguretat i un govern que governa per a tots; per a la majoria. I, també, per un aspecte fonamental: perquè som un govern honest. Una honestedat que no teníem durant molts anys de governs del PP”, va indicar.

Barceló va concloure afirmant que “els socialistes, hem fet el que havíem de fer: estar al costat de les persones, de les famílies, dels autònoms i de les empreses. Hem fet un gran esforç i estem consolidant les dades econòmiques. Per tant, anem pel bon camí, però sense autocomplaences”.