La societat civil dóna l’esquena a Torró i l’empresa pública queda exclusivament en mans de militants i càrrecs del PP

El govern del PP de Torró està cada vegada més sol i ha perdut ja la majoria social. Només així s’explica que la societat civil li haja donat l’esquena a l’alcalde en la seua oferta per a entrar a formar part del consell d’administració de l’empresa pública IPG, que finalment ha expulsat als membres de l’oposició i s’ha quedat baix el control únic i absolut de Torró, qui podrà continuar fent els seus negocis més obscurs des d’allí i, ara, sense cap control ni fiscalització.

El ridícul que ha fet el govern del PP en les darreres hores amb tot l’episodi de l’empresa pública ha sigut un dels més grans de la legislatura. Així, el passat dilluns en roda de premsa, el portaveu del govern, Víctor Soler, anunciava l’expulsió de l’oposició de l’empresa pública i la integració en la mateixa de la societat civil mitjançant personalitats no vinculades al govern com ara empresaris, veïns, etcètera. Però només unes hores després, en la documentació facilitada, només apareixia un nom que complia amb aquesta premissa, el del defensor del ciutadà, Juan Miguel Lloret. La resta del consell el controlava totalment el PP mitjançant càrrecs i militants del partit

Però apenes 24 hores després, durant la darrera Junta General i mentre es feia efectiva l’expulsió de l’oposició del consell d’administració, s’anunciaba que finalment Lloret no formaria part d’IPG. La única persona que en un primer moment havia acceptat l’oferta de Torró, la rebutjava finalment, segons sembla, perquè es va sentir enganyat per un govern que havia anunciat que serien més les persones externes al PP les que se sumarien.

Però l’autèntica realitat és que tota la societat civil li ha donat l’esquena a Torró i li ha dit que no van a formar part ni a ser còmplices dels seus negocis més obscurs. D’aquesta manera, Torró finalment ha aconseguit el seu objectiu: controlarà, amb l’absolutisme que el caracteritza, el consell d’administració de l’empresa pública per a fer i desfer sense cap tipus de control ni fiscalització.