La subestació elèctrica de Sanxo Llop entrarà en servei en 2022 amb una inversió de 17 milions

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró; i la delegada regional de Red Eléctrica de España, Maite Vela, han comparegut hui en roda de premsa per a anunciar que la subestació elèctrica de Sanxo Llop entrarà en servei en 2022 després de rebre l’autorització pertinent per part de la Generalitat Valenciana. Un projecte que compta amb una inversió global de més de 17 milions d’euros, incloent la futura línia d’alimentació de 220 KV, i que permetrà el desenvolupament econòmic i industrial de la comarca i acabarà amb les necessitats energètiques de les empreses.

Durant l’anunci també han estat presents el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Voro Femenia; el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur; a més d’altres representants empresarials i els tècnics municipals que han treballat en el projecte, Josep Blasco i Ximo López.

La subestació de Sanxo Llop és una infraestructura inclosa en el Pla de Desenvolupament de la Xarxa de Transport d’Energia Elèctrica 2015-2020 que servirà per a incrementar la potència de la xarxa de distribució de la zona. Ocuparà una superfície aproximada de 7.300 metres quadrats i es construirà amb tecnologia compacta, allotjant les instal·lacions a l’interior d’un edifici, la qual cosa permetrà la seua integració visual en l’entorn. A més, l’edifici podrà absorbir noves ampliacions per a garantir en el mitjà i llarg termini les necessitats futures. Està previst que les obres generen una trentena de llocs de treball directe.