La subvenció de 240.000 euros per a ‘leds’ de la Diputació al Govern de Gandia, baix sospita

Davant les notícies publicades al diari El Mundo, on s’informa que el president de la Diputació de València, Alfonso Rus —president provincial del PP— va participar personalment en la gestació i aprovació d’un contracte fet a mida d’un empresari de Xàtiva —ciutat de la qual és alcalde—, i amb qui manté una estreta relació d’amistat, des del Grup Municipal Socialista demanem explicacions al Govern local del PP d’una subvenció de la diputació de 240.000 euros concedida a l’Ajuntament de Gandia per a instal·lar leds.

“Els Socialistes hem sol·licitat a l’alcalde, Arturo Torró, l’accés a l’expedient sobre la concessió d’esta ajuda de la Diputació de València, així com conéixer els criteris i els informes pels quals s’ha adjudicat la gestió d’este servei a l’empresa Inelcom”, anuncia el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Cal destacar que l’empresa Inelcom, propietat de Vicente Quilis —amic de Rus— ha estat la gran beneficiada d’una concessió de 30 milions d’euros, la major aprovada a tota Espanya per tal de substituir bombetes convencionals per llums leds de menor consum en tots els ajuntaments de la província de València.

Inelcom va aconseguir durant els anys 2012 i 2013 els contractes de 173 municipis i, tot i ser el més car en comparació amb altres ofertes, es va adjudicar el 50% dels diners. “Esta empresa va recórrer a càrrecs públics del PP perquè feren de comercials i aconseguiren contractes per a l’empresari de Xàtiva amic de Rus”, destaca el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Concretament, a la Junta de Govern de Gandia del 3 de juny de 2013, es va donar compte de la concessió a l’Ajuntament gandià d’una subvenció de 239.887 euros per part de la Diputació de València per a substituir faroles de l’enllumenat públic per leds.

Per tots es coneguda la gran amistat que manté Alfonso Rus amb l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, qui s’ enorgulleix de ser amic íntim del president de la Diputació. A més, han sigut socis en negocis i Torró va ser l’aposta personal de Rus perquè fóra candidat a l’alcaldia de la ciutat al 2007 i 2011.