La Tardor Literària Gandia 2024 comptarà amb més de 50 activitats per a tots els públics durant els mesos d’octubre i novembre

Sis setmanes d’activitats per a públics diversos amb presència a tota la ciutat, bé amb actes o amb cartelleria i informació, conformen l’ecosistema Tardor Literària Gandia 2024, que ha presentat este matí la regidora delegada de Culura, Fira i Festes i Biblioteques, Balbina Sendra, i Marisol Montaner, tècnica de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB).

Sendra ha recalcat la importància de Gandia com a ciutat literària i dels clàssics i, en este sentit, ha destacat la tasca que es realitza des de fa quatre anys quan es va iniciar una àmplia programació que va des del Dia de les Biblioteques (24 d’octubre) fins al 20 de novembre que és quan es lliuren els Premis Literaris. A més de la gran quantitat d’actes i activitats dissenyades per a tots els públics, la responsable de l’IMAB ha volgut destacar la implicació d’entitats, associacions i empreses que fan possible el més de mig centenar d’iniciatives que es desenvoluparan durant les pròximes sis setmanes. “Cada vegada que a Gandia treballem per programar esta festa literària, ens trobem que tota la ciutat es bolca per donar-li el suport que convertix la Tardor Literària en una fita de ciutat”, ha declarat la regidora socialista, qui ha convidat la ciutadania en general a que participe en l’acte que suposarà el tret d’eixida de la programació com és la celebració del Dia de les Escriptores.

Tal com ha explicat Montaner, enguany el Dia de les Escriptores abordarà “La perifèria de la perifèria. Escriptores al món rural” i ha afegit que durant estes sis setmanes se celebraran diverses dates com el Dia de les Biblioteques (24 d’octubre), el Dia de les Llibreries (11 de novembre), l’Homenatge a la Paraula dedicat a Vicent Andrés Estellés, Maria Ibars, Joan Salvat-Papasseit i Jordi de Sant Jordi (9 de novembre ), l’Homenatge al Tirant (15 novembre) o la Nit de Contes al Palau (16 novembre).

En definitiva, s’han programat més de 50 propostes adreçades a tota classe de públic: infantil, juvenil, adult, familiar en gran varietat d’espais i formats on es podrà trobar música, teatre, cinema, exposicions, presentacions, contacontes, jocs, rutes literàries i moltes més iniciatives que s’ajusten a totes les sensibilitats i els gustos literaris.

“Volem arribar a tota la ciutadania oferint una programació inclusiva gràcies a la col·laboració d’entitats i col·lectius de la ciutat”, ha declarat la tècnica municipal, qui ha finalitzat la seua intervenció destacant la importància de les trobades amb autors. Enguany es comptarà amb la participació de reconeguts autors locals com Rafa Gomar, Juli Capella o Joaquín Camps o figures tan sòlides com Mercè Ibarz, Marc Granell o Mario Obrero, encara que també hi tenen cabuda opcions més mediàtiques com Juan Francisco Ferrándiz i Megan Maxwell.