La Torre dels Pares, seleccionada per a rebre les ajudes del 1,5% cultural del Ministeri de Transports

L’Ajuntament de Gandia ha acollit amb una gran alegria la notícia de la selecció del projecte per a la rehabilitació de la Torre dels Pares, una alqueria fortificada d’origen medieval que es beneficiarà de les ajudes del 1,5% Cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Esta iniciativa compta amb un pressupost de 822.000 euros. D’este muntant, l’Ajuntament destinarà el 25% (205.000 euros) i el Ministeri el 75% restant (616.000 euros).

El projecte presentat per l’Ajuntament de Gandia ha sigut un dels nou triats de tota la Comunitat Valenciana, un dels quatre de la província de València i és el segon amb major inversió. Per al consistori gandià, ha sigut considerat com un premi al treball ben fet i un reconeixement per l’aposta per la conservació del patrimoni.

Una vegada més, Gandia obtindrà una important ajuda del Govern d’Espanya, que en este cas es destinarà al fet que la Torre dels Pares, catalogada com Bé d’Interés Cultural, puga restaurar-se i recuperar la seua esplendor, amb la finalitat de posar en valor un dels elements patrimonials més rellevants de la ciutat i que actualment presenta greus problemes estructurals.

La rehabilitació de l’alqueria de la Torre dels Pares no sols és necessària per a la conservació d’un espai patrimonial de primer ordre, sinó que és molt rellevant com a motor de generació d’oportunitats per a la ciutat i el sector turístic. Amb la restauració de la Torre dels Pares, Gandia serà més rica en patrimoni. El Govern local explicarà en què consisteix el projecte en una pròxima roda de premsa.