La Travessia Sostenible a Rem Gandia-Eivissa s’iniciarà el pròxim diumenge, 5 de juny, a la Marina de Sant Nicolau

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada de la responsable de l’Àrea de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, i del representant de l’associació Ocean Cats, Juanba Romero, ha presentat este matí la Travessia Sostenible a Rem Gandia-Eivissa, que tindrà lloc el pròxim diumenge, 5 de juny, des de les 11 hores. “La internció d’esta iniciativa és aportar una visió de sostenibilitat i conscienciació en matèria de medi ambient”, ha afirmat Morant.

Esta acció forma part de l’entrenament emmarcat dins del repte d’Ocean Cats de viatjar a rem el pròxim 12 de desembre des de La Gomera fins a l’Illa Antiga, pertanyent al Carib. “És un desafiament ambiciós perquè tenim cert impacte social i, per tant, podem fer arribar el missatge de la contaminació marina a molta gent”, ha destacat Juanba Romero.

La travessia s’iniciarà a la Marina de Sant Nicolau del Port de Gandia. Els esportistes romandran en alta mar entre 5 i 7 dies. El Real Club Nàutic i el Club de Rem Cia també podran participar i transmetre la seua força durant part del trajecte.

D’altra banda, el dissabte 4 es realitzaran una sèrie d’activitats prèvies de caràcter lúdic-festives per tal de conscienciar a la ciutadania sobre l’impacte de la presència de plàstics a les aigües terrestres. A les 18.30 hores es durà a terme a la plaça de La Llotja un taller infantil de reciclatge d’una durada aproximada de dues hores, on els més menuts hauran d’elaborar animals marins a través de plàstics recollits del mar.

A la mateixa hora, s’ha organitzat una taula rodona a la sala de la Confraria de Pescadors per debatre al voltant d’exemples d’iniciatives de participació ciutadana quant a la neteja marina es refereix.

Més tard, concretament a les 19.30 hores, es podrà visualitzar el documental ‘Mediterráneo’, que informarà sobre la situació ambiental en la qual es troba actualment este mar.