La xarxa municipal d’Escoletes de Gandia inicia el curs amb un Pla de Contingència enfront de la covid-19 a l’abast de mares i pares

Tot enllestit a la Xarxa d’Escoles Infantils Municipals de Gandia per a encetar un curs escolar, el dilluns 7 de setembre, caracteritzat per una situació atípica, però que comptarà amb totes les mesures preventives enfront de la covid-19. Ho ha anunciat hui la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, qui està reunint-se estos dies, juntament l’edil de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, amb els pares i les mares de l’alumnat. Així, ahir dimecres ho van fer amb les famílies de les xiquetes i els xiquets de 0 a 1 anys. Hui dijous, amb les d’1 a 2 anys i demà, divendres, de 2 a 3 anys.

“Tant el Departament d’Educació, com les educadores de les 7 escoletes hem treballat de valent durant l’estiu en el Pla de Contingència i els protocols d’actuació. Per tant, cal transmetre tranquil·litat, perquè els xiquets i les xiquetes van a estar en entorns saludables i segurs. En el cas de detectar algun cas, disposem de protocols coordinats amb els centres de salut de referència de les escoletes”, ha indicat la regidora socialista.

En el Pla de Contingència estan descrites totes les mesures que cal aplicar, i estaran aplicades, tant per part de les escoles, i el personal que forma part de cada una d’elles, com per les famílies, per tal de garantir la seguretat de l’alumnat: limitació de contacte interpersonal; mesures de prevenció personal; neteja i ventilació d’espais, i gestió dels possibles casos.

“És molt important que els pares i les mares consulten i tinguen en compte totes les mesures i recomanacions. A cada escoleta hi haurà a la seua disposició un exemplar del Pla de Contingència i que el personal docent els hi facilitarà en el cas que tinguen cap dubte o necessiten algun aclariment”, ha assenyalat. Fuster també ha informat que hi haurà un sistema d’avaluació per tal de fer un seguiment del Pla de Contingència. L’exterior de les escoletes, les entrades i eixides, també estarà controlat amb presència policial, voluntaris de Protecció Civil i informadors municipals.

Finalment, la regidora de Polítiques Educatives ha apel·lat a la coresponsabilitat de tota la comunitat educativa per tal d’adquirir els nous hàbits que regiran este curs.