La xuleria de Torró al voltant de la crisi del fem i la gestió dels serveis bàsics li costarà molts diners a Gandia

Les pèssimes gestions que Arturo Torró està portant a terme al capdavant de l’Ajuntament de Gandia, continuen comportant polèmica i, el que és més greu, un augment de la despesa que els gandians hauran de pagar per a sufragar l’actitud xulesca que l’alcalde ha adoptat en qüestions com el fem o l’empresa mixta de serveis, coneguda com la SEM.

Així ha valorat hui el regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, les dues noves polèmiques respecte a aquests temes: per una banda, la notícia dels problemes dels camions del fem de Gandia, que s’han quedat dos dies sense poder abocar les deixalles a Elda per la tossuderia de Torró. I per altra, l’abandó de la SEM que hui ha anunciat el propi Torró en roda de premsa.

Dues accions que Mascarell ha valorat com “noves demostracions de la tossuderia i la irresponsabilitat d’aquest govern del PP i del seu director d’orquestra, Arturo Torró”, del qual el regidor socialista ha dit que “ens està portant a un carrer sense eixida amb la seua xuleria constant, que l’han conduit a enfrontar-se amb tot el món”.

Mascarell s’ha centrat primer en les noves polèmiques respecte al tractament dels residus dels gandians, fent-se ressò de les informacions aparegudes en la premsa i que asseguren que els camions del fem de la ciutat han estat bloquejats per la policia autonòmica, que no ha deixat que abocaren el fem a Elda, com venien fent fins ara, obligant a buscar un altre abocador per a no haver d’acabar treballant amb el consorci.

Un problema que no s’haguera donat “si el PP haguera atès les advertències que els llançàvem des de l’oposició” quan els deien que havien d’acatar la decisió del consorci i operar en la mateixa planta que la resta de municipis. Així, segons Mascarell, el fet de que Torró haja actuat al seu aire ha provocat que, a hores d’ara, “els gandians estiguem pagant més diners pel tractament del nostre fem malgrat que, tal i com han confirmat, haurem d’acabar anant de la mà del consorci”. Així, si s’haguera buscat la solució amb l’ens zonal des del principi amb diàleg, no s’hauria arribat a aquesta situació.

Per als socialistes, aquest nou problema i tots els que respecte al fem estan patint Gandia i els seus ciutadans són fruit de “l’orgull de Torró, que mirant pel seu propi interès i no pel dels gandians, ha sigut incapaç de reconèixer que teníem raó els socialistes en les nostres advertències i que havia perdut la batalla que ell mateix havia generat amb el consorci que presideix el seu partit”.

Per això, Mascarell ha declarat que “malauradament, sembla que els socialistes teníem raó i que els ciutadans hauran de pagar dues vegades, perquè alguna cosa s’està fent mal des del govern amb el fem a tenor dels actuals problemes”.

El regidor socialista també ha lamentat que aquesta nova crisi no s’haja abordat tenint en compte a l’oposició, i ha recordat que, fins a l’arribada del PP al govern, totes les crisi relacionades amb el fem, que és un problema de ciutat, “s’havien tractat i solucionat amb una majoria absoluta de tots els partits”, un fet que contrasta amb la situació actual, en la que Torró pren decisions unilaterals “que provoquen més problemes i més enemistats”.

Mascarell ha finalitzat recordant que tot el que es va aprovar al consorci dels residus quan ell era vicepresident “es va aprovar amb el beneplàcit del propi Torró i del PP, que aprovaven les decisions des del plenari de l’Ajuntament de Gandia i aquesta postura era la que jo transmetia al consorci”.

L’eixida de la SEM també ens costarà molt cara

El regidor socialista Vicent Mascarell no ha deixat les seues valoracions només en el tema del fem, i també ha criticat l’anunci realitzat hui per Torró i que significa que Gandia abandona l’empresa mixta de Serveis Bàsics (coneguda com la SEM). Una decisió que els socialistes també titllen com a “irresponsable i errònia” i que suposarà que els gandians acaben pagant més per aquests serveis.

I és que Mascarell ha recordat que disgregar els serveis bàsics i abandonar una empresa mixta comporta que es perda l’estalvi que suposava la unificació dels mateixos, que originava el que es coneix com una economia d’escala, que unifica esforços i gestions per a abaratir despeses. Una situació que es perd amb la nova gestió, que suposarà més cost per la seua diversificació.

Per tot això, el regidor socialista ha conclòs assegurant que “el motiu de la decisió de recuperar una sèrie de serveis menors no és altre que tornar a fer caixa amb cànons anticipats per la gestió dels mateixos”, a més d’una altra finalitat que sospiten els socialistes: acomiadar als actuals treballadors per a acabar endollant a gent afí al PP, tal i com ha estat passant amb altres serveis públics.