L´Acord Territorial per l´Ocupació i el desenvolupament sostenible de la Safor es renova per a afrontar el nou escenari socioeconòmic

Com a conseqüència de la nova convocatòria de subvencions de projectes experimentals en el marc dels Acords Territorials per l’Ocupació i el desenvolupament Sostenible, l’Ajuntament de Gandia i la Mancomunitat de Municipis de la Safor, en presència dels agents econòmics i socials més significatius de la comarca, es van reunir dimarts passat per tal de sumar-se a la convocatòria que tindrà un termini de 6 mesos més, després de finalitzar l’actual. Concretament, de l’1 d’octubre de 2020 fins el 30 de març de 2021. La idea per aquest període és donar continuïtat al projecte actual i consolidar així les eines que s’estan provant per afavorir la inserció de persones aturades en el mercat laboral.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va destacar durant la reunió que la ciutat es troba davant un nou panorama. D’una banda, el retorn de Gandia a la Mancomunitat de Municipis de la Safor, després que els tribunals consideraren que la seua eixida no s’ajustara a dret, circumstància que obliga a abordar el nou paper de Gandia en el Pacte Territorial, amb noves perspectives competencials. I per una altra, el COVID-19 i les seues conseqüències en el mercat laboral. “La comarca ha de proposar-se el repte, no sols de gestionar les ajudes que procedeixen de la Generalitat, sinó de reflexionar sobre impulsar noves línies de treball a través de la Mancomunitat”.

Morant va agregar que el Pacte Territorial és un bon fòrum de treball i molt efectiu, un pacte que es constitueix com “l’eina que la nostra comarca i els nostres empresaris necessiten per a avançar amb la finalitat d’estar al capdavant de la reactivació i dinamització de l’economia en el desenvolupament industrial, comercial i turístic de la comarca”.

Els membres de l’acord territorial van acordar una senda de reunions per al proper període, del que destaca la nova característica de que Gandia queda novament incorporada a la Mancomunitat, per impulsar objectius estratègics de treball conjunts en un escenari que superarà les pròpies convocatòries d’ajudes, i en els que es vol arreplegar les necessitats de cadascun dels municipis, i dels habitants de la comarca, en matèria d’ocupació, formació i creixement sostenible.