L’acusació demana la imputació de Torró per atorgar més de 3 milions d’euros a Tele 7

La jutgessa d’Instrucció número 3 de Gandia decidirà, en breu, sobre la imputació de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, en el procediment d’investigació per la concessió d’ajudes públiques milionàries a una televisió privada (Tele 7), quan esta mercantil era de la seua propietat.

Tal com s’acredita en l’escrit d’imputació formalitzat per la lletrada Sandra Gómez —coneguda penalista que ha dirigit l’acusació popular en el ‘cas Nóos’ i que va forçar la dimissió del vicealcalde de València, Alfonso Grau— l’alcalde de Gandia en el moment de la formalització del polèmic contracte de 3,5 milions d’euros era propietari de la mercantil Inversiones Especiales del Mediterráneo, S. L. mitjançant els seus “homes de palla” Pepe Codina i Josep Lluís Giménez (actual director de la revista Sociedad y Política).

L’acusació popular exercida pel PSPV-PSOE ha tret a la llum documentació reveladora aportada per Bankia davant l’Audiència Nacional sobre les operacions financeres d’Arturo Torró, en les quals queda acreditat el hoolding d’empreses, l’existència de testaferros i les peticions de préstecs per a afrontar la compra d’una televisió privada local a Gandia.

Una nova pròrroga d’1,7 milions d’euros a Tele 7 Safor

El PSPV-PSOE ha pogut accedir, via judicial, al procediment d’ajudes que el Govern local del PP va impulsar des de l’empresa pública IPG —coincidint amb el tancament de Gandia Televisió—. La documentació revela que l’operació no ascendia a 3,5 milions d’euros, sinó que les milionàries subvencions superarien els 7 milions d’euros al llarg de sis anys.

Fonts municipals confirmen —i així s’acredita mitjançant documentació—, que recentment s’ha signat una pròrroga d’estes subvencions, la qual cosa obliga a l’empresa pública IPG a continuar abonant les ajudes al llarg dels pròxims tres anys. Es tracta, per tant, d’un vertader escàndol i atropellament, donades les actuals circumstàncies econòmiques per les quals travessa esta mercantil de l’Ajuntament de Gandia. A més, açò es va produir a poques setmanes de les eleccions municipals del pròxim diumenge.

Per tant, amb esta important injecció econòmica es garantiria la continuïtat d’un projecte televisiu que el propi Arturo Torró, candidat del PP a l’alcaldia de Gandia, va ajudar a impulsar a canvi d’un estricte control polític del mateix a través de persones afins.