L’Ajuntament ofereix 40 habitatges municipals en règim de lloguer

Gandia, 11 de juliol de 2018.- L’Ajuntament de Gandia, coincidint amb l’entrada en vigor de l’ordenança municipal reguladora de la gestió dels habitatges i annexos vinculats de titularitat municipal, ha aprovat en Junta de Govern del passat 9 de juliol, l’inici del procés d’adjudicació d’un total de 40 habitatges de protecció pública en règim general de lloguer.

Així ho han anunciat aquest matí el regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González i el Coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell.

Els habitatges en qüestió es troben ubicats a diferents zones de la ciutat, 30 d’ells al nou residencial de Simancas, hui Plaça de les Xocolateres, sent 2 d’aquestos habitatges adaptats per a disminuïts físics i altres 10 habitatges en altres ubicacions (2 habitatges al c/ Músic Úbeda, 2 al c/ Mondúver, 2 al c/ Legionari Bernabeu, 1 a l’Av. d’Alacant, 1 al c/ Císcar (Grau), 1 a l’Av. de València i 1 al c/ Cardenal Cisneros).

Al c/ Músic Úbeda (Benipeixcar) i c/ Císcar (Grau) els habitatges compten amb plaça de garatge i traster vinculats, i al c/ Mondúver únicament amb traster vinculat. Per la seua banda, al c/Legionari Bernabéu la plaça d’aparcament no està vinculada i és opcional i a Simancas, on recordem gestiona el pàrquing un operador privat, també la plaça d’aparcament i traster són opcionals.

Les superfícies dels habitatges oscil·len entre els 40 i 100 m2 aproximadament.

I els preus de lloguer varien entre els 180 i 260 € mensuals a Simancas i els 220 i 360 € mensuals en les altres zones, depenent de la superfície de l’habitatge, la promoció en la que s’ubica el mateix i si porta o no vinculada plaça d’aparcament i/o traster.

Els interessats hauran de complir els requisits que marca l’ordenança d’habitatge aprovada recentment per l’Ajuntament en relació a l’adjudicació d’habitatges de protecció pública en lloguer de règim general: estar empadronats a Gandia (mínim 1 any) amb ingressos inferiors a 6,5 vegades IPREM. No tindre el ple domini o un dret real d’usdefruit d’un altre habitatge. No haver sigut beneficiari d’ajudes per compra d’habitatge. Disposar d’uns ingressos mínims no destinant més del 30% dels ingressos al pagament del lloguer. Estar inscrit al registre de demandants d’habitatge de la Generalitat Valenciana Llei 2/2017 de 3 de febrer. No tindre deutes pendents per impagament del lloguer o altres conceptes relacionats amb l’extinta empresa municipal IPG i/o l’Ajuntament de Gandia.

El termini i el lloc de presentació de sol·licituds romandrà obert del 16 de juliol al 16 d’agost de 2018 i les sol·licituds es podran presentar per registre d’entrada o en seu electrònica de l’Ajuntament.

Per a més informació, els interessats poden dirigir-se a l’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Gandia, ubicada a l’Av. Grau, 2  tlf. 96.295.96.88 o consultar la pàgina web de l’Ajuntament, http://habitatge.gandia.org on poden accedir a més a més a les característiques i preus dels habitatges objecte d’adjudicació i obtindre els impresos de sol·licitud.

“Es tracta de la major oferta que un Ajuntament de les característiques de Gandia posa a l’abast de la ciutadania. I estem en disposició de fer-ho, gràcies a que ja comptem amb un instrument com la nova ordenança que garanteix la rigorositat i la transparència. Gandia té un dèficit de lloguer, sobretot els sectors amb més problemes d’accés a l’habitatge: joves, majors, que han patit desnonaments, persones amb capacitats diferents, víctimes de violència masclista, famílies monoparentals, nombroses, etc…”, ha assegurat Mascarell.

A data de hui, ja han manifestat interès per accedir a aquest tipus d’habitatge 600 persones, que s’hi han inscrit durant els darrers anys. Elles seran rebran una carta personalitzada perquè tinguen tota la informació de forma preferent.

“Un dia històric, per l’entrada en vigor de la primera ordenança d’habitatge de la història de Gandia, democràtica i transparent. Que regularà amb criteris tècnics l’accés a una vivenda, tant les de protecció oficial, com les socials. I perquè ja som pràcticament la segona ciutat valenciana amb major borsa d’habitatges públics: més de 200. Nova època, gràcies al compromís del govern local de donar resposta a la realitat social”, ha recordat González, qui també ha anunciat que aquesta setmana mateix s’han lliurat 3 vivendes socials més a 3 famílies en una situació molt delicada.