La regidora de Sanitat, Qualitat de Vida i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i la tècnica del departament de la mateixa regidoria, Eva Maurí, han presentat hui el web ‘Cerca Salut Gandia’, que té com a objectiu divulgar els actius del municipi que promoguen l’activitat física.
La pàgina ha estat desenvolupada gràcies als fons EU Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), executat en el marc de la convocatòria d’ajudes per a la realització d’accions que fomenten un estil de vida sa a través de la creació o la rehabilitació d’entorns saludables.
Gràcies a ella, els gandians localitzaran amb facilitat tots els llocs de la ciutat que estiguen habilitats per fer esport i podran mantenir-se informats sobre les diferents accions que el Departament de Sanitat duu a terme al llarg de l’any. A més, està pensada per convertir-se en un punt de referència i informació permanent sobre tot allò relacionat amb la matèria (centres mèdics, poliesportius, associacions, horaris, etc).
Entre altres coses, el mapa mostrarà els tres projectes que també han estat finançats pel PRTR: l’espai intergeneracional per a l’activitat física del Grau, que compta amb un box trainning i un parc biosaludable; la pista polivalent del Raval, o els circuits de Roís de Corella i Beniopa, on s’han instal·lat jocs infantils inclusius, pistes de petanca, i un skatepark bowl que obrirà les portes en breu.
La regidora ha recordat que, el 2016 i 2017, Gandia es va adherir a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies); al IV Pla de Salut de la Comunitat, i a la Xarxa de Municipis per la Salut de la CV, conegut com a «Xarxa Salut».
Des d’aleshores, el consistori va col·locar la sanitat al centre de totes les polítiques municipals i, el 2018, es va fer un diagnòstic participatiu de salut comunitària per crear el Pla d’acció local i l’informe del procés d’implementació d’actius saludables.
Així, Gil ha destacat que, al llarg d’estos anys, el municipi ha tingut multitud d’accions i programes com ‘Al col·le a peu’; ‘Escoles saludables’; Recomanació d’actius en salut: ‘Dones Llum’ i ‘Gandia Camina’, etc., l’objectiu principal dels quals era animar la ciutadania a portar una vida activa.
Per part seua, la tècnica ha comentat que el projecte s’ha desenvolupat gràcies al treball conjunt del departament de Sanitat, Qualitat de Vida i Polítiques Saludables; el departament d’Urbanisme, i l’Oficina de Projectes Europeus – Smart City.
També ha explicat que el cercador és d’especial rellevància perquè es tracta d’una eina polivalent que servirà d’utilitat, tant al programa de recomanació d’actius que duen a terme l’ajuntament i atenció primària, com al projecte ‘En moviment’, impulsat per les conselleries de Sanitat i Esports.
Finalment, ha comentat que, pròximament, el web comptarà amb el mapatge que es durà a terme al Grau i ha explicat que tota la informació es pot llegir a l’apartat de ‘Polítiques Saludables’ que hi ha a la pàgina de l’Ajuntament.