L’Ajuntament complementa amb 100.000 euros les ajudes a l’oci nocturn del Pla Resistir

La reactivació econòmica i el suport al teixit econòmic i productiu de Gandia centren les línies prioritàries de treball i presa de decisions del Govern Local. Així, la Junta de Govern Local ha aprovat la segona convocatòria de les subvencions directes per al foment de l’activitat comercial, destinades a les empreses d’oci nocturn, amb un pressupost de 100.000 euros, ampliables. Al voltant de 42 empreses podrien ser beneficiàries, a una mitjana de 2.700 euros cadascuna, i tindran l’obligació de romandre obertes fins a finals d’any. Unes ajudes que vénen a complementar les que estan en marxa en estos moments per al sector des del Pla Resistir de la Generalitat de 28.500 euros, en el cas de les discoteques, i 7.000 euros, els pubs.

A més, si la setmana passada es donava a conéixer que la segona edició de les ajudes Parèntesi Gandia tenien 327 beneficiaris, que rebien 716.000 euros, ahir dilluns es van aprovar 78 més, que suposen 169.000 euros d’ajuda per a les tres línies d’esta segona fase: autònoms i xicotetes empreses fins a un màxim de 10 treballadors del comerç i serveis en règim de comunitat de béns, vinculats a les festes tradicionals, com ara les Falles o la Setmana Santa, celebracions o cerimònies.

“Podem estar satisfets de les dues tandes Parèntesi, perquè hem estat capaços d’injectar almenys la cobertura econòmica del parèntesi de la seua activitat. També, gràcies a la iniciativa dels Xecs Consum Gandia, s’està mobilitzant un mínim d’un milió d’euros per a estimular el comerç”, ha destacat el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto.

L’edil socialista també ha recordat que s’han repartit en total en esta segona tanda de les ajudes Parèntesi Gandia 405 subvencions directes, que han suposat 886.000 euros. “Estem en condicions d’una tercera fase, amb eixe romanent de 300.000 euros, que podríem aprovar durant les dues pròximes setmanes. Hem fet el que calia fer en el moment en què calia fer-ho, sent l’ajuntament que més ràpid ha gestionat i resolt les ajudes. Hem reduït el període de pagament en dos dies des de l’aprovació”, ha indicat. Per últim, cal recordar, que durant la primera tanda d’ajudes Parèntesi Gandia, entre febrer i març, es van atorgar 1,4 milions d’euros d’injecció econòmica.