L’Ajuntament de Gandia activa un pla de xoc per a tindre les platges preparades per a Setmana Santa

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha anunciat este matí que l’Ajuntament de Gandia posarà en marxa un dispositiu especial per a evitar les afeccions que s’han produït a les platges a causa del temporal. Estes afeccions s’han centrat a les platges del sud, sobretot a la zona de Marenys de Rafalcaid.

En este sentit, hui mateix s’ha celebrat una reunió entre tècnics del consistori i la Diputació de València per a posar en marxa una iniciativa que done resposta com més aviat millor a la brutícia (principalment canyes) que s’ha dipositat a les platges provinents del riu Serpis.

Tal com ha explicat Mascarell, este pla actuarà també a la zona de la platja de l’Auir, però sempre tenint en compte de manera especial les característiques de protecció de la zona per a no afectar l’espai dunar.

Finalment, tal com ha avançat l’edil socialista, l’Ajuntament de Gandia elevarà una queixa formal davant de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer on s’explica l’important cost econòmic i l’esforç que ha de fer el consistori per mantenir les platges en condicions. “Després de cada temporal, sempre ens costa fer un desemborsament econòmic important”, ha afirmat Mascarell, qui ha afegit que “entitats com la Demarcació de Costes i la Confederació han d’ajudar a mantenir i netejar les platges després d’este tipus d’episodis”.