L’Ajuntament de Gandia adjudica a Creu Roja el contracte de salvament i socorrisme de platges fins a 2025

El contracte de salvament i socorrisme de platges ha estat adjudicat a Creu Roja per un total de 555.129,18 euros a l’any fins a 2025. Així ho ha anunciat a roda de premsa el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell.

Este contracte entrarà en vigor des de la firma de l’adjudicació fins al 15 d’octubre del 2023 i prorrogable per a les temporades del 15 de març al 15 d’octubre dels anys 2024 i 2025. Així, el cost total arribaria a ser de quasi 1,7 milions d’euros (1.665.387,54 euros exactament). Unes xifres que resulten una rebaixa del 8% respecte als 600.000 euros anuals (1,8 milions d’euros el trienni) que tenien prevists per la licitació de la contracta.

Resulta una despesa major respecte a la resta d’anys per diverses raons: increment de personal i temporalitat (des de març fins a octubre i no sols dels mesos d’estiu), pujada de l’SMI i millores que incorpora la Creu Roja. Respecte als nous serveis que oferix l’entitat es troba un artefacte de control remot aquàtic per a salvament (CRAS), 4 tables de Surf Rescue inflables i un increment de material de servei com, per exemple, 5 desfibril•ladors. Afegir a estos elements la incorporació de dos drons per part de la Generalitat Valenciana per a millorar la vigilància a les costes.

“Som la primera platja en obrir i l’última en tancar en serveis de socorrisme de tota la Comunitat Valenciana. Això ens situa com la platja més segura i amb millor servei probablement d’Espanya”, ha destacat Mascarell. Per altra banda, l’edil socialista ha assenyalat que “volem fer de la seguretat, accessibilitat i confiança un atractiu turístic més. Aplicar la innovació i la tecnologia a la seguretat ens diferencia de la resta de destinacions”.