L’Ajuntament de Gandia ajuda a més de 600 famílies davant el coronavirus

Quinze dies després que es decretara l’estat d’alarma, i malgrat el tancament físic de les dependències municipals, l’Ajuntament de Gandia es troba a ple rendiment per a afrontar els reptes que implica la crisi produïda pel coronavirus, i garantint els serveis mínims essencials de la ciutat. El govern de Gandia, durant els primers dies del confinament, ja va decidir establir diversos dispositius, treballant braç a braç amb organitzacions com Creu Roja i Càritas, i brindant tots els esforços necessaris perquè ningú es quedara arrere. Dins del balanç realitzat pel Consistori, el departament de Benestar Social ha ajudat a 605 famílies vulnerables, als qui se’ls ha oferit recursos per a cobrir l’alimentació per no disposar de recursos econòmics suficients i aquells dependents als quals se’ls ha portat a casa compra de menjar o medicaments.

A través del programa ‘Jo em quede a casa’ s’han habilitat números de telèfon on les persones que el necessiten han pogut comunicar si precisen d’algun producte de la farmàcia o realitzar la compra de productes necessaris en els supermercats o un altre tipus de necessitats bàsiques. Un servei que ja ha atés les peticions d’un centenar de persones que han sol·licitat la compra de medicaments o aliments i fins i tot el lliurament de kits d’higiene personal. D’altra banda, i donat el risc de contagi que suposava per les aglomeracions de persones que es podien produir, l’Ajuntament de Gandia va assumir des de l’inici de la crisi sanitària el servei del menjador social que venia prestant Bunyoleres sense Fronteres. El consistori està distribuint mitjançant una empresa de servei d’àpats 205 menús per a satisfer les necessitats bàsiques diàries a persones sense recursos que resideixen en 81 domicilis.

Paral·lelament, s’ha habilitat en un local cedit per Càritas allotjament per a 11 persones sense sostre a més de subministrar l’alimentació diària necessària a les 27 persones sense sostre que resideixen actualment en el CAI.Un altre dels aspectes que es tramita pràcticament diàriament des del departament és la concessió de rendes d’emergència social. Unes ajudes que ja han atorgat 110.000 euros (el doble que un mes qualsevol) i que beneficiaran a un total de 389 persones.D’altra banda, des del departament d’Habitatge, s’ha exonerat del pagament del lloguer dels habitatges públics, que afecta 209 habitatges i unes 500 persones en situació vulnerable.