L’Ajuntament de Gandia aprova la major Oferta Pública d’Ocupació de la seua història

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut este matí davant els mitjans de comunicació acompanyat de la regidora de Recursos Humans, Carmen Fuster, i el cap del departament,Jesús Almela, per tal de donar compte de l’acord unànime al qual ha arribat el Govern local amb les seccions sindicals amb representació municipal i que dona llum verda a la major Oferta Pública d’Ocupació aprovada mai per l’ajuntament: 103 llocs de treball, entre torn lliure i promoció interna.

Així, a través de l’acord al qual s’ha arribat amb UGT, CC OO, Intersindical i el Sindicat Professional de Policies i Bombers, per a l’exercici de 2022 es crearan un total de 29 places de torn lliure, a les quals pot accedir qualsevol ciutadà mitjançant la corresponent oposició. I 35 places de promoció interna, que permetran a als funcionaris ascendir o consolidar el seu lloc de treball.

A esta oferta cal afegir 39 places més, mitjançant una Oferta d’Ocupació Pública Extraordinària aprovada el passat mes de maig, per a estabilitzar l’ocupació temporal en l’Ajuntament, tal com preveu la llei, i permetre així solucionar la situació d’interinitat dels funcionaris que superaven els tres anys de contractació.

L’alcalde ha explicat que estes places permeten a l’ajuntament “ajustar-nos als principis de racionalitat i coherència en la dotació de llocs de treball de caràcter permanent, i ens faciliten cobrir les necessitats reals dels serveis que presta esta administració. Acomplim així amb el que recomanen, entre d’altres, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que insten a les administracions a evitar l’ús abusiu del nomenament de personal interí i la contractació de personal laboral”.

Per la seua banda, Fuster ha apuntat que “és una aposta molt forta del Govern del Serpis per a poder desenvolupar la resposta amb eficàcia a les transformacions que viu la ciutat, des del punt de vista econòmic; tecnològic; digital i sociodemogràfic», ha assegurat Fuster.

Finalment, l’alcalde ha agraït la tasca realitzada per la regidora de Recursos Humans, els sindicats i el personal tècnic.