L’Ajuntament de Gandia atén a prop de 900 ciutadans durant la primera setmana d’implantació de la cita prèvia

L’edil socialista José Manuel Prieto, regidor delegat de Govern Interior i Coordinació Administrativa a l’Ajuntament de Gandia, ha valorat la primera setmana de funcionament del pla de tornada a la normalitat i contingència que es va iniciar el passat 1 de juny i on s’han aplicat dispositius que han canviat la forma d’interactuar entre el ciutadà i l’administració, tal com ho indica la norma estatal, els quals permeten agilitzar els processos de resolució de problemes dels ciutadans.

Prieto s’ha mostrat satisfet, ja que durant els cinc primers dies de funcionament de la implantació de sistema de cita prèvia s’han confirmat i realitzat 884 cites de les quals 109 es van solucionar telefònicament mentre que la resta van ser presencials al consistori.

De les 775 cites presencials, més de 400 es corresponen amb l’oficina d’assistència i la resta es distribuïxen en altres departaments com cadastre, impostos i taxes (39); plusvàlues (50); recaptació (130) o urbanisme (13), entre d’altres.

Al llarg d’estos dies hem solucionat alguns problemes que es van plantejar a l’hora d’establir un dispositiu d’esta magnitud i que ha tingut molt bona acceptació per part de la ciutadania“, ha destacat Prieto, qui ha afegit que s’ha reforçat l’apartat d’atenció telefònica que desvia i deriva les trucades perquè les peticions dels ciutadans siguen ateses directament per funcionari que li pot solucionar el problema.

La bona acollida del sistema de cita prèvia ha sigut tal que fins al 13 de juliol no hi ha cites per sol·licitar el certificat electrònic. “Hem obert un camí sense retorn. Un camí positiu que permetrà que si no es pot telemàticament, els ciutadans puguen acudir directament a la taula de l’empleat públic que els podrà solucionar el problema que tenen. Este sistema ens ajudarà a optimitzar el temps de l’administració i a posar fi als temps d’espera dels ciutadans perquè les solucions que es presten siguen integrals”, ha indicat el regidor socialista.

Els ciutadans que desitgen realitzar algun tipus de tràmit poden sol·licitar la seua cita prèvia al web www.gandia.org, enviant un correu electrònic a citaprevia@gandia.org o telefonant al 96 295 94 00 i 010.