L’Ajuntament de Gandia es personarà en el Cas Púnica

Gandia 16 de novembre 2015.- La Junta de Govern de l’Ajuntament de Gandia, d’aquest dilluns 16 de novembre, ha tractat diferents assumptes d’interés que el portaveu del govern, José Manuel Prieto, ha explicat als mitjans de comunicació.

 

El primer i més important fa referència al cas consegut com la trama Púnica. Hui s’ha acordat personar-se en la causa i també contractar els professionals que ho faran possible. José Manuel Prieto ha explicat que “cal recordar que el passat dia 21 de setembre la Junta de Govern va adoptar per unanimitat la personació de l’Ajuntament de Gandia en el cas mitjançant la representació i defensa d’advocat i procurador, com que no existeixen en plantilla de lAjuntament advocats especialistes en Dret Penal s’ha hagut de recórrer a lletrats externs. Aquesta contractació es farà per adjudicació directa ja que és tracta d’un contracte menor. En el cas de l’advocat suposarà una despesa màxima de 15.000 euros i en el del procurador 2.000 euros.

 

José Manuel Prieto ha deixat clar que “aquest govern està assumint les responsabilitats de gestionar una situació caòtica heretada de l’anterior legislatura però sempre hem afirmat que en cas de sospitar que hi haja hagut un dany a les arques municipals per part dels anteriors gestors, recorreríem a les instàncies judicials. Doncs bé, després d’estudiar els antecedents, ens personem en la causa per defensar els gandians. La gent no entendria el contrari. Som un govern que fa complir les lleis i davant aquesta situació, farem el que qualsevol bon governant faria en defensa dels interessos de la ciutat”.

 

D’altra banda s’ha anunciat una sol.licitud d’ajuda econòmica destinada a la promoció i impuls de la imatge turística de Gandia per a l’exercici 2015. En aquest sentit José Manuel Prieto ha dit que “continuem treballant en la promoció turística de la ciutat. Hui hem aprovat la sol·licitud d’un ajuda de 20.000 euros a càrrec del projecte “Promoció i impuls de la imatge i el producte turístic de Gandia” que ens concedirà l’Agència Valenciana del Turisme. Cal recordar que aquesta ajuda, ha estat recuperada per l’actual executiu ja que l’anterior govern no l’havia tramitat”.

 

També s’ha tracta en Junta de Govern la creació d’una comissió tècnica d’estudi de la denominació de vies públiques de la ciutat de Gandia que presidirà el mateix José Manuel Prieto, qui ha explicat al respecte que “tal com ens permet el Reglament Orgànic del Govern i de l’Administració Municipal (ROGA), s’ha decidit crear un comissió tècnica d’estudi de la denominació de vies públiques. Comptarà amb representació de tots els grups polítics presents al consistori, 4 tècnics externs proposats pels grups municipals i tres tècnics municipals. Les propostes que realitze la Comissió es sotmetran a la aprovació dels organs pertinents.

 

Per últim, José Manuel Prieto ha anunciat que per via d’urgència s’ha acordat, per part de tot el govern, transmetre de manera oficial una nota de condolència al Consolat de França per condemnar i rebutjar els atemptats de Paris del passat divendres 13 de novembre. El portaveu del Govern ha mostrat el suport total de l’Ajuntament de Gandia amb el poble francés i ha dit que “és un moment difícil per a França i per a tot Europa. És una època dombres i temors. Sembla que els vells monstres de la por han tornat a resorgir. Davant això apostem pels marcs de convivència i estem al costat del poble francés”.