L’Ajuntament de Gandia estudiarà mesures legals contra els organitzadors del Sansan

Gandia 20 de juny 2016.- El portaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per valorar i aclarir les informacions aparegudes aquest cap de setmana que estan publicant els organitzadors del Sansan Festival.

 

Prieto ha volgut deixar clar alguns aspectes de les negociacions que es van mantenir amb els responsables de l’empresa.

En primer lloc, el portaveu ha deixat clar que des del minut un de la present legislatura, l’actual govern va deixar va afirmar que el festival es podria realitzar a la nostra ciutat sempre que no tingués cost per a les arques municipals i es realitzés en un recinte que complís i respectés la legalitat. “Així ho van anunciar l’alcaldessa i la vicealcaldessa en el seu dia i el Festival es va realitzar perquè les premisses es van complir“.

 

El segon dels punts valorat pel regidor va ser que “l’Ajuntament de Gandia com a legítim dipositari de la representativitat dels ciutadans de Gandia, no pot tolerar ni amenaces ni intents de xantatge per cap dels organitzadors ni les empreses vinculades a la celebració de l’esdeveniment musical que buscaven rebre una quantitat de diners que no constava en lloc de l’acord entre l’ajuntament i els organitzadors. Des del primer minut d’arribar al govern se’ns insistix en promeses dels anteriors governants, en promeses de quantitats de diners a les que no podríem fer front perquè no estaven en cap contracte ni apareixien enlloc. Simplement eren comunicacions informals on es comprometien quantitats i assumien altres costos poc definits“.

 

El regidor ha explicat, amb documents a la mà, que només en factures de l’edició de 2015 hi havia pendents 123.569 € carregats a les arques municipals a través d’IPG. A més, consten altres factures que no estaven comptabilitzades i que no tenen suport cap contracte. Referent a això Prieto s’ha preguntat: “Com es treballava per poder celebrar les edicions del Sansan?, a quin tipus d’acords es va arribar entre l’antiga administració i els organitzadors per satisfer no sabem bé què?, Què volen que paguem si no hi ha contractes que recolzen les factures? Han d’entendre que fora de les vies legals aquesta administració no treballa. No és la nostra manera de fer les coses. Hem assolit molts compromisos i responsabilitats que no eren nostres. No se’ns pot demanar que paguem sense que hi haja contractes, això seria il·legal“.

 

En tercer lloc, Prieto ha recordat que sempre que els organitzadors ho han sol·licitat, s’han mantingut reunions amb ells i han tingut les portes obertes d’aquest consistori perquè tot sortís bé i “prova d’això n les desenes de reunions que s’han mantingut entre totes les parts implicades perquè el Festival fos beneficiós per al turisme“.

 

En quart lloc, el portaveu va destacar que l’anterior govern va comprometre 150.000 € extra que mai es van pagar perquè no estaven basats en cap contracte. “Ni amb el Sansan ni amb cap tipus de factura o contracte verbal similar, aquest consistori estarà en condicions de pagar perquè no és la forma de treballar d’un govern seriós”.

 

Finalment, Jose Manuel Prieto ha anunciat que l’Ajuntament de Gandia està estudiant emprendre accions legals contra els que estan abocant aquest tipus d’informacions: “Les regles estaven marcades des de l’inici: la legal i l’econòmica. Tot el que sobrepasse el terreny de les conjectures mereixerà l’estudi de mesures legals. Estem estudiant les accions que podem exercir, no ja només en defensa de les persones que apareixen sinó també en defensa dels interessos de la ciutat“.

 

Comissió d’investigació

 

Pel que fa a la comissió d’investigació sol·licitada pel PP aquest matí, Prieto ha explicat que “des del primer moment vam deixar clara la nostra postura. Potser la comissió d’Investigació necessària és la que esbrine la legalitat de les promeses que va fer el govern del PP o el suport contractual de totes aquestes factures que es van emetre a IPG i que mai han estat justificades més enllà de converses. L’únic que no està clar és tot el que va passar abans de la nostra arribada al govern“.