L’Ajuntament de Gandia i el Centre Històric Comercial posen en marxa la iniciativa ‘Botigues a la nit’

L’edil de Comerç, Mercats i Consum, Elena Moncho, la regidora de Turisme, Platges i Promoció Exterior, Balbina Sendra, i el president de la Cooperativa Centre Històric Comercial, Pedro Izquierdo, han presentat hui una nova iniciativa anomenada ‘Botigues a la nit’, destinada a dinamitzar el centre de la ciutat. Es tracta d’una campanya comercial adreçada a tots els turistes que rep la platja de Gandia i es durà a terme el pròxim dijous 18 de juliol. Este dia els comerços del nucli antic estaran oberts fins a les 22 hores i trauran alguns dels seus productes fora de la botiga, com quan se celebra la iniciativa de botiges al carrer.

“La idea és que coneguen els comerços de la ciutat i que aprofiten per a gaudir de l’hostaleria i altres activitats culturals com les visites nocturnes al Palau Ducal, que es fan dimarts, dijous i divendres”, ha assenyalat Moncho.

Per facilitar-ne el trasllat, l’Ajuntament posarà un autobús gratuït a disposició dels visitants. Este circularà ininterrompudament entre les 19 hores i la 1 de la matinada, i tindrà tres punts d’eixida a la platja: un a l’hotel Cibeles, un altre a l’hotel Gandia Palace i un últim al restaurant Cocos. “El vehicle servirà de llançadora i deixarà els qui l’hagen agafat a la plaça de les Escoles Pies. Hem fet que tinga un recorregut diferent del de la Marina perquè les persones que pugen sàpiguen que el seu servei forma part d’esta campanya”, ha comentat la regidora de Comerç.

Tot i que esta primera cita serà una experiència pilot, la proposta tornarà a repetir-se el pròxim dijous 8 d’agost data que, novament, coincidirà amb les visites nocturnes del Palau Ducal. “Esperem que l’activitat es consolide per poder repetir-la cada any”, ha afirmat la regidora.

Per part seua, Sendra ha explicat que posar en marxa una activitat així és “una sinergia que portem anys treballant i que cal tractar d’una forma transversal i de la mà d’altres departaments com, en este cas, s’ha fet des del de Comerç”. “L’acollida que ha tingut esta proposta entre el sector i l’esforç que s’ha fet per generar esta coordinació entre la platja i la ciutat ha estat gran i esperem que siga un èxit”.

Finalment, Izquierdo ha agraït la implicació d’ambdues regidores en la proposta, ha convidat els turistes a “omplir els nostres carrers i gaudir del Centre Històric”, i ha recordat que “les persones que compren als comerços associats podran gaudir del pàrquing gratuït”.