L’Ajuntament de Gandia implanta la cita prèvia per a ser més eficaç i ràpid en la resolució dels problemes de la ciutadania

El consistori gandià ha implantat la cita prèvia, coincidint amb el pla de tornada a la normalitat i contingència que s’ha posat en marxa amb motiu de l’inici la fase 2 de la desescalada. Així ho ha anunciat el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, qui ha explicat que el sistema de cita prèvia s’ha posat en funcionament en aplicació de la normativa estatal derivada de l’estat d’alarma, que s’ha generalitzat per tot l’Ajuntament i que ha vingut per a quedar-se.

“Atendre amb cita prèvia ens fa ser més eficaços i més ràpids. Un ciutadà demana la cita i se li assigna un empleat públic que li resoldrà el problema. Ja no serà necessari recórrer diversos departaments per a realitzar un tràmit. Tot el contrari, hem de ser capaços de resoldre al ciutadà els seus dubtes o tràmits en el menor temps possible”, ha assenyalat l’edil socialista.

La cita prèvia es podrà realitzar enviant un correu electrònic a citaprevia@gandia.org o telefonant al 96 295 94 00 ó 010. Només en cas d’urgència o imprevist la cita podrà ser presencial.

El dispositiu del consistori per a la cita prèvia estarà format per cinc persones que centralitzen tota la cita prèvia de l’Ajuntament de Gandia i que són els encarregats de derivar les peticions, no només telefòniques sinó també a través de correu electrònic, a responsables d’atenció de cada departament municipal.

A més, un altre aspecte que cal destacar és que la cita prèvia s’estendrà a la petició de reunions amb els presidents de les juntes de districte de Gandia, perquè siguen atesos de forma telemàtica fins que siga possible la reobertura dels centres socials de les barriades.

El nostre objectiu és aconseguir que un ciutadà puga completar un tràmit en el mateix dia i el mateix espai per a ser més eficaços a l’hora de resoldre els seus problemes“, ha finalitzat Prieto.