L’Ajuntament de Gandia impulsa l’Oficina de Projectes Europeus, un nou servei municipal dirigit a ciutadania i empreses

Urbalab va acollir ahir l’acte de presentació d’un nou servei engegat per l’Ajuntament de Gandia, l’Oficina de Projectes Europeus i que va comptar amb les intervencions de l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, els regidors de Smart City i Projectes Europeus, Vicent Mascarell i Alícia Izquierdo, el president de FAES, Juan Pablo Tur, i tècnics municipals encarregats del projecte. Unes 65 persones, entre representants d’empreses de diversos sectors, empreses susceptibles d’oferir solucions i serveis a altres empreses en el marc d’estes ajudes i associacions empresarials van voler conéixer de primera mà el funcionament d’esta iniciativa.

L’Oficina de Projectes Europeus és un servei municipal creat amb l’objectiu de facilitar la participació dels sectors estratègics i de la societat civil en projectes i oportunitats de finançament en l’àmbit europeu. Està impulsada des de l’Àrea de Smart City-Projectes Europeus de l’Ajuntament de Gandia amb motiu de l’arribada imminent dels Fons Europeus Next Generation en el marc del Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència d’Espanya.

Durant l’encontre s’ha explicat que l’oficina treballa a dos nivells: des de l’ajuntament treballa per a la promoció de la captació de finançament per al desenvolupament de projectes de ciutat. D’altra banda, col·labora amb cadascuna de les àrees municipals per aconseguir una Gandia verda, sostenible i més eficient mitjançant l’ús de les noves tecnologies. Des que l’oficina es va posar en marxa el passat mes de juliol, s’han presentat projectes en diferents convocatòries de subvenció i s’està treballant en altres dels àmbits de la mobilitat, regeneració urbana i medi ambient i turisme.

L’objectiu final és aconseguir el creixement de l’economia i la transformació de la ciutat cap a una societat moderna, digital, verda e inclusiva. En un nivell públic també presta un servei especialitzat en la divulgació dels Fons Next Generation dirigit a ciutadania i empreses.

Durant l’acte, Prieto va declarar que “és vital que les Administracions Públiques faciliten la participació dels sectors estratègics i de la societat civil en els projectes i les oportunitats de finançament aparellades a estos fons europeus, i per això hem donat absoluta prioritat a este servei”, i va destacar que la primera d’estes ajudes ja ha arribat a la nostra ciutat, amb 1,4 milions d’euros per a impulsar la competitivitat i la innovació en el Centre Històric Comercial.
L’alcalde va afirmar que estes ajudes enfortiran l’economia i facilitaran la transformació cap a una societat moderna”, i es va reafirmar en què “tant el teixit empresarial com la ciutadania ajudaran a assolir els reptes que plantegen els NextGeneration”.

Per A finalitzar la seua intervenció, Prieto va manifestar la seua convicció del fet que “amb estos fons milloraran el sistema empresarial i productiu al temps que s’establixen col·laboracions públic-privades i aliances per a recuperar i enfortir les empreses”.

Per la seua banda, Mascarell va destacar que “els grans avanços que ha fet esta ciutat s’han produït gràcies a les inversions provinents d’Europa”, i destacat que “l’oficina estarà a l’abast de tots els emprenedors que vullguen desenvolupar els seus projectes basant-se en l’esperit de la innovació i la sostenibilitat”.

 

OFICINA DE PROJECTES EUROPEUS
L’Oficina de Projectes Europeus té la seu a l’edifici ubicat al carrer Fundació Vicente Ferrer, número 6. El seu horari d’atenció és, a través de cita prèvia, els dimarts de 10 a 13 hores i els dijous per telèfon o correu electrònic proyectoseuropeos@gandia.org i també assessora de manera on-line.

L’organisme realitza un seguiment de convocatòries de subvenció; divulga i informa al voltant de les línies de finançament europeu a través de la pàgina web www.smartcitygandia.com/oficinaeu i del canal propi de Telegram; assistix tècnicament en els processos administratius de la sol·licitud de l’ajuda i orientació de les propostes candidates; intermèdia amb els agents que ofereixen recursos clau; i crea una agenda d’esdeveniments sobre finançament europeu i dinamització de la informació en l’entorn, entre altres activitats.