L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto Part, el regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, Nacho Arnau, i el president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia-la Safor (APESORGA), José Juan Signes, han anunciat este matí la incorporació de SVIsual –el primer servei espanyol de vídeo-interpretació en llenguatge de signes– a les Oficines de Registre i Atenció al Públic de l’administració local.
L’Ajuntament de Gandia pretén aconseguir amb SVIsual l’eliminació de les barreres comunicatives amb les quals es troben les persones sordes o amb discapacitat auditiva en la seua vida diària. «No podem consentir que hi haja pretext per a la bretxa digital i, si això es produïx, la nostra obligació és trencar les barreres que puguen produir-se d’accés a l’Administració. Ens devem a tots els nostres ciutadans amb independència del seu condicionant o el seu nivell de formació», ha declarat l’alcalde.
La Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació, en col·laboració amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), ha apostat en este sistema per un ús estratègic de les noves tecnologies al servei de la comunicació. Així, SVIsual té l’objectiu d’assegurar que les persones sordes o amb discapacitat auditiva tinguen el mateix accés a la informació que la resta de la ciutadania.
El servei s’oferirà els dimecres de 9 a 14 hores amb cita prèvia i estarà disponible a partir del pròxim dimecres 26 de gener. «Amb este sistema facilitem que les persones amb dificultat auditiva que acudisquen a l’ajuntament reben l’atenció a través d’una videotrucada amb un intèrpret de signes. Tot el que siga eliminar barreres, en este cas tecnològiques, i facilitar la vida de les persones sempre és positiu», ha explicat Arnau.
Per la seua banda, el president d’APESORGA ha volgut agrair el treball que l’administració local ha fet amb la incorporació d’Svisual. «És un primer pas per a eliminar les barreres. Continuarem treballant amb l’ajuntament en altres aspectes per a l’accessibilitat completa de les persones sordes de Gandia», ha expressat.
Així, l’alcalde ha destacat també el treball conjunt d’ambdós organismes. «Es tracta d’un compromís amb ASPESORGA perquè les persones sordes, que necessiten una atenció especial, puguen rebre servei amb SVisual, el qual s’encarrega de fer accessible l’administració», ha apuntat.