L’Ajuntament de Gandia inicia el procés per atorgar 190.000 euros als clubs esportius de la ciutat

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la regidora d’Esports, Lydia Morant, i el tècnic municipal del departament, Toni Deusa, van participar ahir en una reunió on van acudir representants de totes les entitats esportives de la ciutat que han mostrat el seu interés a accedir a la línia de subvencions que posa en marxa el Govern local per a l’any 2022.

La línia d’ajudes està dotada amb 190.000 euros i assignarà subvencions als clubs en funció de paràmetres tècnics i criteris quantificables que garantixen la transparència del procés tal com es va aprovar al Consell d’Esports. Este tipus de concurrència es reprén després de dos anys en què el consistori va prorrogar els acords existents a causa de la covid-19 per tal de garantir la liquiditat dels clubs i que així no afectés l’estabilitat laboral d’entrenadors i monitors.

Prieto va voler aprofitar la seua participació per a agrair als clubs la seua tasca i va incidir en l’aposta ferma del Govern de Gandia per l’esport i ho va fer recordant que els comptes municipals preveuen per al 2022 prop d’1.000.000 euros en actuacions de millora de les instal·lacions esportives.

D”esta quantitat, les actuacions principals se centraran en la pista d’atletisme on, entre altres intervencions, es condicionarà una pista a l’aire lliure de cal·listènia perquè qualsevol persona puga fer exercicis i es canviarà la megafonia de la torre de la pista. En esta zona, també es contempla la millora de la il·luminació i la instal·lació d’una coberta per a les grades, complint així una demanda dels pares i mares dels xiquets i xiquetes que practiquen atletisme.

Paral·lelament, i amb càrrec als pressupostos del 2021, s’estan finalitzant els treballs de reparació de la coberta i la millora del paviment de la pista del poliesportiu de Beniopa i la seua adaptació per a la pràctica de l’hoquei. També està previst que s’inicien els treballs de millora dels vestidors del pavelló del poliesportiu i de la piscina coberta.

Finalment, va recordar que ja està en marxa el procés per adjudicar el projecte de redacció del futur pavelló multiusos del Grau, que es redactarà al llarg del 2022 amb un pressupost de 350.000 euros.