Gandia inicia la licitació de la millora de l’accés al Grau amb 1,1 milions d’euros

L’Ajuntament de Gandia ha iniciat el procés de licitació de la millora de l’avinguda del Grau entorn del nucli urbà del Grau per un import d’1,1 milions d’euros en el tram comprés entre la rotonda de Daimús i l’església de Sant Nicolau. Així ho ha donat a conéixer l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, que ha mantingut este mateix matí una reunió amb el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, i el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell.

Sobre este projecte, Prieto ha recordat que serà possible gràcies a ser un dels 25 destins que ha vist el seu Pla de Sostenibilitat Turística reconegut pel Ministeri i dotat amb gairebé tres milions d’euros. “Amb esta important injecció econòmica seguirem connectant el Grau i la ciutat amb una actuació que permeta esponjar la zona i possibilite als vianants espais més segurs, al mateix temps que ampliem les possibilitats de generar economia als comerços de la zona”, i ha afegit que este projecte es completarà amb el que actuarà sobre l’espai més proper a l’església del Grau.

D’esta manera, i tal com ha explicat la màxima autoritat municipal, “ara tenim fins al 20 de setembre per complementar les actuacions i accions juntament amb el sector turístic fins a arribar als 1,8 milions d’euros restants als quals afegirem les iniciatives puguem posar en marxa gràcies als fons europeus”. La previsió és que els treballs siguen adjudicats abans de finalitzar l’any i que acaben abans de l’estiu que ve.

Pel que fa a la temporada turística, l’alcalde ha afirmat que “tot el treball del sector i l’administració que s’ha anat realitzant durant els últims temps està donant els seus fruits. Hem de seguir perseverant perquè les bones xifres ens acosten a dades de prepandèmia i ens seguixen posicionant com una destinació turística segura i de qualitat. Queden moltes setmanes de campanya i gràcies al suport d’altres administracions i un sector que està fent bé les coses, les xifres seguiran sent bones”.

Per la seua banda, Herick Campos ha afirmat que la reunió s’emmarca dins de l’estratègia de treball que s’ha marcat des de Turisme amb Gandia a la qual es va referir com “una de les destinacions vacacionals de referència de la Comunitat Valenciana que està fent una bona feina. No és casual que Gandia tinga un Pla de Sostenibilitat Turística i que al mateix temps haja estat capaç d’articular una oferta gastronòmica, cultural i mediambiental per tal de superar l’estacionalitat del turisme. Amb estos plans de Sostenibilitat Turística on també participa la Generalitat, no estem treballant a curt termini, busquem desenvolupar el potencial de les destinacions”.

En segon lloc, Campos ha destacat la importància d’aspectes com la incorporació de les noves tecnologies, la resiliència, la sostenibilitat i l’accessibilitat per a impulsar “treballs que han fet municipis com Gandia”.

Pel que fa a les dades turístiques, el director general va atribuir les bones xifres a la feina realitzada. “Hem fet un treball de prioritzar la salut i l’hem compatibilitzat amb l’economia fins a convertir-nos en la comunitat autònoma que més ha crescut en viatgers i pernoctacions a excepció de les illes. Tots els valencians i valencians hem treballat molt per arribar fins al punt on som”.

Finalment, Campos ha fet referència als Bons Turístics que seran posats novament en marxa i que “han permés que molts valencians redescobrisquen la Comunitat Valenciana”.