L’Ajuntament de Gandia ja ha resolt el 80% de les ajudes Parèntesi i ultima la segona línia

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha informat que la Junta de Govern de la Ciutat de Gandia celebrada ahir va aprovar una nova remesa de sol·licituds (27) de les ajudes Parèntesi Gandia del Pla Resistir per un valor de 59.108,21 euros, que ja es podrien pagar a finals d’esta setmana. Dilluns que ve s’aprovaran les 13 últimes, que estaven pendents per falta d’algun tipus de documentació. Així, es completaria esta primera línia amb un total de 626 ajudes per valor d’1.410.252,87 euros, el que representa el 80 per cent de les sol·licituds presentades.

D’altra banda, l’edil socialista ha recordat que continuen les reunions tècniques i polítiques per a enllestir les bases de la segona edició que completaria els 2,7 milions d’euros de crèdit previst per a les ajudes Parèntesi Gandia, dins el Pla Resistir. Esta segona línia d’ajudes aniran dirigides a incloure la figura jurídica de la comunitat de béns (exclosa de la primera línia), als sectors econòmics amb afecció de la crisi molt alta (determinada per la Generalitat Valenciana), en especial el comerç, així com als sectors econòmics tradicionals valencians vinculats a les festes, molts dels quals han vist reduïts fins a un 90% els seus ingressos.

Prieto també ha informat de l’ampliació del termini previst per a la justificació de les línies d’ajudes atorgades pel Govern local l’any passat (cultura, turisme, comerç…). Així, si la data prevista era el primer trimestre de 2021, s’allarga fins al 15 de maig per tal de facilitar les gestions dels beneficiaris.