L’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (MAB) i Biblioteques Gandia han presentat este matí #GandiaEnFemení, un projecte de memòria i difusió per visibilitzar a les dones de Gandia i la Safor. També ha comptat amb el suport de la Regidoria d’Igualtat, que fica a disposició els seus fons per a la investigació. “És una iniciativa dirigida a l’alumnat i professorat de secundària i a tota persona que li puga interessar i aportar en esta recerca”, ha afirmat Liduvina Gil, regidora de l’IMAB, qui ha recordat que esta sorgix després que un dels consellers de l’organisme, concretament Pascal Renolt.
D’esta manera, del 7 a l’11 de març es convocaran als centres de secundària interessats sessions matinals que moderarà Rosa Mascarell, “una persona que coneix molt bé l’història de les nostres dones”, ha assenyalat la regidora socialista. Cal reservar a Biblioteques Gandia: 96 295 95 55.
#GandiaEnFemení pretén donar a conéixer mestres, polítiques, científiques, escriptores, dones valentes, dones bones… que van nàixer o van treballar a Gandia i van deixar un llegat que cal reviure. Este és el lema: ‘Recuperem el nostre patrimoni femení. Els ho deguem, ens ho deguem’. Així, els alumnes van a poder esbrinar un poc sobre la història de la ciutat i que alguna de les figures que hi coneguen siga una inspiració i/o referència.
A banda, hi haurà una sèrie d’activitats complementàries com: la utilització de l’etiqueta #GandiaEnFemení a les xarxes socials i pàgines de les diferents regidories i institucions participants per a compartir la informació sobre les dones que l’alumnat va descobrint, la preparació d’una guia didàctica que servisca per a continuar les activitats als centres educatius i la possibilitat d’editar-se un llibre col·laboratiu entre tots els centres participants, coordinat i finançat per l’Ajuntament de Gandia.