Gandia posa en marxa el pla de tornada a la normalitat i contingència a l’Ajuntament

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha informat del pla de tornada a la normalitat i contingència de l’Ajuntament de Gandia que hui mateix s’ha posat en marxa amb motiu de l’accés a la fase 2 de la desescalada.

Tal com ha explicat el regidor socialista, es tracta d’aplicar dispositius que canvien la forma d’interactuar entre el ciutadà i l’Administració, tal com ho indica la norma estatal, i que permeten agilitzar els processos de resolució de problemes dels ciutadans.

Per esta raó, Prieto ha destacat que s’ha posat en marxa una campanya informativa per donar a conéixer a tota la ciutadania estes noves mesures, que s’ha titulat ‘Estem. Estarem’. L’edil ha destacat que des de l’inici de la pandèmia “hem atés i ajudat als ciutadans. Des de llavors, s’han realitzat 1.823 atencions per correu electrònic, 13.385 atencions telefòniques i s’han tramitat 237 ajudes al sector serveis i comerç“.

Un altre aspecte que ha destacat Prieto és que, en el cas de la cita prèvia per tramitar el certificat electrònic, el consistori ja ha adjudicat tots els torns disponibles fins a mitjans del mes de juliol i que ja hi ha més de 3.000 persones que han interaccionat d’alguna manera amb la Seu Electrònica municipal.

Hem fet un enorme esforç en estos més de dos mesos perquè la ciutat no es detinguera“, ha afirmat Prieto, qui ha explicat que s’ha adaptat l’administració perquè el 90% dels empleats públics pogueren desenvolupar la seua activitat mitjançant el teletreball mentre es posava en marxa un pla de contingència pioner i de tornada a la normalitat que va ser aprovat fa dues setmanes amb el consens de totes les forces sindicals. “Un pla que preveu la reincorporació dels treballadors municipals de manera progressiva a mesura que es recuperen els serveis presencials”, ha detallat.

Com a responsable de coordinació administrativa del consistori, José Manuel Prieto també ha incidit que “estarem a partir d’ara com hem estat des de l’inici de la pandèmia i ho farem amb dos objectius fonamentals. El primer és atendre de manera més ràpida i millor a tots aquells que pitjor ho estan passant a conseqüència de la crisi sanitària. I, el segon, és respondre de manera més eficaç als sectors productius que necessiten a l’Administració per a reiniciar la seua activitat“.