L’Ajuntament de Gandia posa en marxa les brigades de resposta ràpida

“Hem de respectar la nostra ciutat i tindre cura. L’Ajuntament de Gandia té el paper més important i mobilitza tots els recursos econòmics i materials, però necessitem la col·laboració de la immensa majoria de la població per evitar que uns quants embruten el que és de tots”, ha afirmat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, durant la presentació de la brigada de resposta ràpida on ha estat acompanyat pels regidors de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana,  Miguel Ángel Picornell, i l’edil de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, entre d’altres.

La primera autoritat ha informat que després d’una fase d’informació, ara s’obri una etapa de “donar canya a esta minoria d’incívics que no complixen les normes, alhora que despleguem tots els nostres recursos”.

Durant la compareixença s’ha explicat que la brigada de resposta ràpida està formada per membres de les contractes municipals com són jardins, manteniment, neteja i on la Policia Local també tindrà un paper rellevant gràcies a la policia de barri que es coordinarà amb estes brigades. En este punt, Prieto ha recordat que la policia de barri incrementarà la seua presència amb una patrulla a la vesprada i que, progressivament, anirà ampliant la seua presència a tots els barris.

A més del desplegament dels operatius, de manera quinzenal es faran públiques les dades de sancions imposades per incompliment de l’Ordenança de Convivència. “Tenim un servici de recollida de trastos que funciona perfectament. Però, així i tot, els incívics s’entesten a convertir les zones de contenidors en una exposició de mobles vells. A este tipus de comportaments els donarem canya, mentre premiarem la immensa majoria de ciutadans que sí que ens ajuden”, ha assenyalat l’alcalde.

Finalment, Prieto ha recordat que el pressupost d’estes contractes s’ha anat augmentant progressivament durant els darrers anys i que el Pla Respecte és fruit d’esta important mobilització de recursos, la qual necessita la col·laboració i la complicitat de tots els ciutadans.