A finals del mes de gener podrien aprovar-se definitivament els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Gandia per a 2023. Una vegada comptat amb el vistiplau de la Intervenció municipal, la Junta de Govern Local va aprovar dilluns passat remetre el document al Ministeri d’Hisenda per a la seua fiscalització prèvia dins el Pla d’Ajust al qual està sotmès el consistori. Així ho han anunciat este matí el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, acompanyat del vicealcalde, davant els mitjans de comunicació.
Gregori ha esgranat les línies mestres d’uns pressupostos que ascendixen a 95 milions d’euros i que contemplen més de 100 milions d’euros en grans inversions per tal de seguir generant oportunitats, conjuntament amb altres administracions. Mantenen i reforcen les ajudes a les persones més vulnerables i als sectors productius de la ciutat. I, fruit, de la bona gestió realitzada, la flexibilització del Pla d’Ajust per part del Ministeri permet assumir una rebaixa impositiva de 2 milions d’euros aproximadament.
L’edil socialista ha exposat les línies generals dels pressupostos, que seran presentats amb més detall, una vegada compten amb el vistiplau del Ministeri. Així, en primer lloc, reforcen la qualitat de tots els serveis bàsics de la ciutat (neteja viària, recollida de fem, manteniment de parcs i jardins, aigua…). I són solidaris amb les persones més vulnerables, complementant les ajudes per l’Ingrés Minim Vital (Govern d’Espanya) i la Renda Bàsica d’Inclusió (Generalitat Valenciana).
Els pressupostos també contemplen el suport al teixit associatiu de la ciutat, augmentant les ajudes a través de subvencions, així com continuar amb el model cultural. Al mateix temps aposten pel Districte digital i la finalització del polígon Sanxo Llop, «important jaciment de treball quantitatiu i qualitatiu. Reforcem la capacitat de promoció i dinamització de sector turístic, que tan bon resultats ens ha donat enguany. I continuem donant suport al teixit productiu amb l’Oficina de l’Inversor; els programes de transformació digital del comerç o els Xecs Consum, que tindran una tercera edició després de les rebaixes de febrer», ha indicat Gregori.
Una altre dels forts dels pressupostos són les infraestructures públiques, com ara l’acabament de la zona d’equipaments de la Platja; el Pla de Sostenibilitat Turística cofinançat per l’ajuntament; la recuperació de la Torre dels Pares; el dipòsit de pluvials o l’inici de les obres del pavelló Gandia Arena, finançat per la Generalitat, la Diputació, l’Ajuntament i la UPV.
Continuen els programes de regeneració urbana (ARRUS) cofinançat amb la Generalitat a Corea, el Raval, Beniopa-El·líptica. I la inversió en una ciutat mediambientalment sostenible (zones verdes, baixes emissions, edificis públics amb plaques fotovoltaiques…).
“En definitiva, parlem d’uns pressupostos que contemplen una baixada d’impostos; la reducció del deute; sense deute comercial; amb romanent de tresoreria positiu i un Període Mitjà de Pagament a proveïdors de 15 dies», ha conclòs el responsable d’Hisenda.