L’Ajuntament de Gandia rep als membres de Words of Wisdom Erasmus

L’Ajuntament de Gandia ha rebut la visita de diferents membres de Words of Wisdom Erasmus, un projecte internacional que aposta per la col•laboració entre diferents països per tal de promoure l’ensenyament i l’aprenentatge d’idiomes dels seus participants (personal i alumnes). La vicedirectora de l’IES María Enríquez, Lucía Defez, ha puntualitzat: “Estem fent un projecte K229 conjunt amb diferents països d’Europa: Romania, Polònia, Turquia i Eslovàquia. El nostre institut representa a la ciutat de Gandia”.

Les escoles associades pretenen construir: ponts culturals (per unir diferents cultures en terme d’idiomes, tradicions, literatura, música, dansa i història), ponts educatius (per unir diferents sistemes d’educació, innovant les tècniques i els mètodes d’ensenyament), ponts temporals (per connectar el passat, el present i el futur) i ponts interpersonals (per fer nous amics).

Els alumnes d’entre 11 i 18 anys aprendran uns dels altres, es recolzaran i milloraran intercanviant les seues experiències. D’entre les moltes tasques que desenvoluparan hi estan: aprenentatge de proverbis i modismes comuns, habilitat de comunicació, resolució de problemes, treball en equip, obres de teatre, concursos…

Per altra banda, els ajuntaments locals seran un altre actor. Ells ajudaran als estudiants per tal de descobrir-los els llocs més especials on poder descobrir el transfons cultural. Alguna de les activitats que ha programat l’Ajuntament de Gandia és la visita al Palau Ducal o gaudir d’una fideuà de la ciutat. “És una oportunitat per tal que conoguen també la nostra ciutat, la gastronomia i la forma de viure. Una oportunitat per tal que en un futur tornen”, ha explicat Carmen Fuster, regidora de Polítiques Educatives.