L’Ajuntament de Gandia rep per segona vegada el Segell Infoparticipa 2021 a la transparència i qualitat de la comunicació pública local

L’Ajuntament de Gandia està d’enhorabona. Per segona vegada consecutiva, el consistori rep un reconeixement important com és el Segell Infoparticipa 2021, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a la transparència i qualitat de la comunicació pública local. Gandia ha obtingut la segona millor puntuació, 51 punts, d’un total de 542 municipis que conformen la Comunitat Valenciana.

El Segell Infoparticipa premia el compliment de les bones pràctiques que es posen de manifest a les webs dels ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions. A la Comunitat Valenciana s’han realitzat tres edicions (2018, 2019, 2020).

L’any 2019, l’Ajuntament de Gandia va obtenir un 79% de compliment, el que suposa una ‘Menció’. En 2020 el percentatge va ser del 96,15% i el darrer any, 2021, del 98%. Onda ha sigut la localitat valenciana que ha quedat en primera posició, amb una puntuació de 52 punts i un 100% de compliment.

Gandia està entre els 7 ajuntaments que ha aconseguit un percentatge de compliment d’entre el 75 i el 100%, el que suposa un 1,3% sobre el total. S’ha treballat de valent per tal de tindre una web transparent on tots els aspectes del funcionament intern estan publicats i qualsevol ciutadà pot consultar.

Des del Departament de Modernització es treballa amb el Portal de Transparència integrat amb la finalitat d’automatitzar les publicacions i facilitar als empleats públics les seues gestions administratives a més de les consultes ciutadanes per poder oferir un servei més ràpid i eficient.