L’Ajuntament Gandia tramita ja el 44% de les ajudes del Pla Resistir presentades

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha destacat hui “l’eficàcia i la rapidesa” amb què l’Ajuntament de Gandia està gestionant “la concessió i la liquidació de les ajudes Parèntesi Gandia en un context complicat”. De fet, l’edil socialista ha informat que la Junta de Govern Local ha aprovat la concessió de 104 noves ajudes directes Parèntesi, coparticipades per l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, dins el Pla Resistir de l’administració autonòmica. I amb tota probabilitat es pagaran a finals de setmana. Se sumen així als 30 beneficiaris de la setmana passada. Per tant, en només dues setmanes des de la posada en marxa del pla ja s’han beneficiat 134 xicotetes empreses o autònoms d’estes ajudes destinades a cobrir part de la despesa corrent: 2.000 euros per empresa o autònom i 100 euros per treballador/a a càrrec seu, fins a un màxim de 10.

Cal destacar que ja hi ha pendent 130 ajudes més, el que vol dir que en poc més d’una setmana se superaran les 238, pràcticament la meitat de les sol·licituds efectuades fins ara. “El més probable és que, per a no haver d’esperar al dilluns pròxim i no demorar estos pagaments d’extrema urgència, convoquem una nova Junta de Govern Local al llarg de la setmana. Volem donar-li més celeritat encara, tot i que som un dels primers ajuntaments que estem resolent pràcticament de forma immediata sense haver d’esperar a la finalització del termini”, ha indicat Prieto.

De fet, a les 8 del matí de hui dilluns la xifra de sol·licituds a les ajudes Parèntesi Gandia és de 533, una mitjana d’entre 35 i 45 al dia. “Seguim redoblant els esforços per a atendre també les sol·licituds a altres línies d’ajudes del Pla Resistir que s’han posat també en marxa, com ara les ajudes a l’Artesania publicades recentment al DOGV i dotades amb 7 milions d’euros per al sector a la Comunitat Valenciana, que també té negocis, establiments i empreses a Gandia”, ha assenyat.

L’Ajuntament de Gandia està prenent nota d’aquelles sol·licituds que s’han quedat fora perquè no entren dins el patró d’IAE establert per la Generalitat Valenciana, per tal de saber quines són les activitats que necessitarien suport d’una segona convocatòria del Pla Resistir una vegada finalitze l’actual, el 12 de març pròxim. “Volem que ningú es quede fora ni enrere i que l’Ajuntament, en un moment d’excepcionalitat, faça tot el que estiga en les seues mans, com hem fet fins ara”, ha conclòs Prieto.