L’ajuntament i el sector gastronòmic llancen el projecte ‘Tasta Gandia’

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, acompanyat pel xef Manuel Alonso i el president de DestíSafor, José Manuel Navarro, han presentat el projecte ‘Tasta Gandia’, una iniciativa promoguda pel consistori gandià i que comptarà amb el lideratge de Manuel Alonso i la participació de DestíSafor. El projecte té com a màxima la posada en valor dels recursos gastronòmics endògens del territori i la potenciació de la identitat culinària de la destinació, mitjançant accions de difusió, divulgació, promoció i màrqueting de la cultura gastronòmica local, sense oblidar la formació i qualificació dels professionals per desenvolupar tot el potencial de la gastronomia i posicionar Gandia com a destinació gastronòmica d’excel·lència.

“Cada vegada l’experiència gastronòmica cobra més pes a l’hora de triar la destinació de les nostres vacances”, ha afirmat Mascarell, qui ha afegit que seguint “esta línia i com a resposta a les demandes dels turistes, naix ‘Tasta Gandia’ per a posar en valor la gastronomia pròpia, ja que Gandia i el territori que l’envolta, va més enllà de la fideuà. Volem millorar per a poder competir i augmentar la nostra oferta. L’objectiu és seduir als nostres visitants incorporant l’excel·lència a l’oferta gastronòmica, al mateix temps que posem en valor els productes de proximitat donant un merescut reconeixement al sector productiu”.

L’edil socialista ha explicat que el projecte s’ha gestat des de fa més d’un any i té quatre objectius principals:
· Posar en marxa un pla d’accions amb una visió compartida i consensuada entre els actors, que contribuïsca al posicionament de la destinació mitjançant l’excel·lència gastronòmica.
· Impulsar el reconeixement de la gastronomia local com a patrimoni cultural: potenciar la identitat culinària, els productes locals i la gastronomia pròpia de la destinació, fomentant l’orgull gastronòmic local.
· Incentivar la recuperació, manteniment i reivindicar el patrimoni gastronòmic: la recuperació de varietats autòctones, receptes tradicionals, i paisatges productius, estimulant la creació i desenvolupament de productes i experiències de turisme gastronòmic associats al potencial endogen de la destinació.
· Fomentar la connexió entre productors, cuiners, comerços, consumidors, etc.

Per la seua banda, Manuel Alonso ha indicat que “hui adquirim un compromís i una responsabilitat que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia”. Sobre ‘Tasta Gandia’, Alonso ha incidit que es tracta d’un projecte basat en l’excel·lència “de tots, per a tots i per a tots. Estic ací per a liderar este projecte i aportar el meu cor a la iniciativa per posar en valor el millor rebost del món: tenim la mar, l’horta i la muntanya. Ho tenim tot”. El reconegut xef també ha incidit amb què es posaran en marxa una sèrie d’accions que a través de la divulgació i la formació permetran asseure la marca. “Tots ens formarem internament i externament per a poder millorar i aportar una carta de presentació al visitant perquè cada client es convertisca en un ambaixador”, ha destacat.

Finalment, José Manuel Navarro ha apuntat que “per a nosaltres és un plaer incorporar-nos al projecte, un projecte que va en la línia de la feina que duem a terme durant els últims anys per a professionalitzar el sector i fomentar l’orgull per la nostra ciutat i gastronomia”. Navarro ha explicat que actualment són 23 els establiments que ja s’han adherit a la iniciativa i que aquells que ho desitgen hauran de complir amb una sèrie de requisits.

“Volem que moltes més empreses i restauradors se sumen. Estem ultimant la sol·licitud d’adhesió perquè aquells que se sumen complisquen amb paràmetres d’excel·lència i que vullguen treballar els productes del nostre entorn”, ha assenyalat Navarro. El president de DestíSafor també ha informat que són molts els restauradors que ja s’han interessat pel funcionament del projecte i s’ha mostrat esperançat amb l’èxit futur de la iniciativa.