L’Ajuntament negocia el desbloqueig de l’aparcament del Prado 

Gandia  04 de febrer 2016.- L’Ajuntament de Gandia treballa en una comissió negociadora per tal de resoldre la qüestió de tots els aparcaments a Gandia. Així s’ha donat tot un seguit d’explicacions de la situació real a la ciutat davant les crítiques del Partit Popular que asseguren que Gandia perd diners en la gestió dels aparcaments i demanen que abaixen els preus de l’aparcament del Prado, que asseguren ja és de titularitat municipal.

El coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha sigut contundent en els seues explicacions en els quals assegura que “les declaracions del Partit Popular ens deixen perplexes. Diuen que ens han deixat la faena feta, pel que fa a la gestió de l’aparcament del Prado, i la faena feta no està. Ara ens enfrontem a dos sentències judicials que hi ha que pagar. Hi havia que pagar més de 2 milions d’euros i no s’han pagat. Se va resoldre el contracte perquè no pagaven a l’empresa i el jutjat ho va determinar així però no per la seua gestió sinó per falta de pagament. Ara cal pagar i després comprar l’aparcament del Prado que ens costarà vora 10 milions d’euros”.

D’altra banda també s’ha assegurat que hi ha convocada una reunió, el dimarts que ve, entre el Banc Santander, els propietaris de l’aparcament i l’Ajuntament de Gandia. Segons Salvador Gregori “en la reunió anem a lluitar per aconseguir el que siga menys onerós per a aquest Ajuntament. Pensem que anem a arribar a un acord, estem en el bon camí, i així poder estalviar milions d’euros per a la ciutat. Tot amb una cosa tan simple com parlar, arribar a acords i ser complidors en el que diem i fem”.

Respecte a la petició del  Partit Popular d’abaixar les tarifes del Prado, Salvador Gregori ha apuntat que “damunt la taula del despatx tinc un informe de més de 100 fulls on està la proposta del PP, de la legislatura passada, per a  externalitzar-ho tot. Volien que s’ho quedara una empresa de fora i que fera pagar a tots per tot. Pretenien fer pagar per tots els aparcaments i també per totes les campes com per exemple la dels Jutjats o la del col·legi Gregori Mayans, a més, volien ampliar la zona blava. Sabent tot això, com venen ara a dir que els preus de l’aparcament del Prado han pujat i no diuen que l’abonament diürn ha abaixat. El que hem fet és igualar les tarifes del Prado amb les de l’aparcament del Serpis amb un increment lleuger”.

Gregori també ha apuntat que quan el Prado siga finalment de titularitat municipal emprendran les propostes comercials oportunes per fer-lo viable i afavorir el comerç de la zona. “El que ells han sigut incapaços de fer nosaltres anem a resoldre-ho”, ha conclòs.